Bitcoin-boom: 7,3 miljoen nieuwe BTC-adressen toegevoegd in H1 2024

Bitcoin-boom: 7,3 miljoen nieuwe BTC-adressen toegevoegd in H1 2024

Redactie Baaz

De cryptocurrency bullmarkt van 2024 heeft de interesse en investeringen in 's werelds belangrijkste digitale activa weer aangewakkerd, met zowel hun prijzen als holdingadressen die aanzienlijk zijn gestegen ten opzichte van de prijzen tijdens de 'cryptowinter'. Finbold ontdekte dat in de eerste zes maanden van 2024 het totale aantal adressen met Bitcoin (BTC) met een waarde van meer dan $1 steeg met 7,3 miljoen - bijna 10% vergeleken met het begin van januari. Ook het aantal Bitcoin-miljonairs steeg sterk, van 96.736 net na Nieuwjaar tot 126.733 op 11 juni 2024. De groei van het aantal adressen is echter langzamer dan in 2023 en aan het huidige tempo zal 2024 slechts 60% zoveel nieuwe adressen en slechts 85% zoveel nieuwe BTC-miljonairs toevoegen.

Minder adressen toegevoegd in 2024 dan in 2023 ondanks de miljardenmarkt

De relatieve stagnatie in de prijs van Bitcoin sinds het bereiken van een nieuwe all-time high (ATH) van $73.084 op 13 maart heeft het enthousiasme misschien wat getemperd, vooral in combinatie met prijzen die constant boven de vorige ATH blijven.

Aan de andere kant kan de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF's) in de VS in januari de standaardlogica dat er minder daadwerkelijke gebruikers dan adressen zijn, hebben omgekeerd.

Zoals Andreja Stojanovic, medeauteur van het onderzoek, aangeeft:

"Tegelijkertijd kan de goedkeuring in januari van BTC ETF's in de VS de logica hebben omgekeerd en ook de relatief trage groei ten opzichte van 2023 verklaren. Grote financiële instellingen die de fondsen exploiteren - zoals BlackRock - kunnen enorme hoeveelheden BTC aanhouden die geassocieerd zijn met talloze investeerders op één adres."

Toch zou een sterke prijsbeweging van BTC in beide richtingen waarschijnlijk kunnen leiden tot een explosie van het aantal adressen, ofwel door te laten zien dat de cryptocurrency aanzienlijk meer ruimte heeft om te groeien of door een verleidelijke koopkans te bieden.

Lees het volledige verhaal met statistieken hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie