Bill Gates stelde regels op over smartphonegebruik

Bill Gates stelde regels op over smartphonegebruik

Redactie Baaz

Bill Gates, Warren Buffett, Bernard Arnault: het zijn zomaar een aantal succesvolle ondernemers die rijk zijn geworden met wat ze doen. Je zou zeggen dat zij hun kinderen alles geven wat hun hart begeert, maar niets is minder waar. Gates stelde een aantal strenge regels op met betrekking tot smartphonegebruik en het gebruik van andere technologie.

Regels smartphonegebruik

Elk van de drie kinderen van Gates (momenteel 15, 18 en 21 jaar oud) is opgegroeid met een aantal strenge regels in huis wat betreft smartphonegebruik. Zo gaf Gates zijn kinderen pas een mobiele telefoon toen zij 14 jaar oud waren. Bovendien verbood hij het gebruik van mobiele telefoons aan de eettafel en mochten zijn kinderen er geen gebruik van maken vlak voor het naar bed gaan.

Inzet mobiele telefoon

Zelf vindt Bill Gates het niet meer dan logisch dat hij deze regels over het smartphonegebruik opstelde. 'Je kijkt altijd hoe je het op een geweldige wijze kan inzetten, bijvoorbeeld voor huiswerk of contact met vrienden. Daarnaast kijk je waar het teveel is geworden.', zo vertelde Gates in april 2017.

Smartphonegebruik kinderen Gates

Gates vertelde de Mirror dat zijn kinderen routinematig klaagden dat andere kinderen al veel eerder telefoons kregen, maar de smeekbeden deden niets om het beleid te veranderen. In een apart interview met Matt Lauer, toen op de Today Show, zei Gates dat hij niet zo ver gaat als het bijhouden van de wachtwoorden voor de Facebook-accounts van zijn kinderen, maar dat online veiligheid 'voor ouders nu een heel lastig probleem is'.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie