Bijna 1 miljoen aan leningen op peer-to-peer leensite Boober

Redactie Baaz
Op Boober kunnen particuleren zonder tussenkomst van een bank geld lenen en uitlenen. Er is al voor bijna een miljoen euro aan leningen verstrekt. Boober overweegt nu ook hypotheken.

Het peer-to-peer leensysteem is nog controversieel. De Autoriteit Financile Markten onderzoekt of het aanbieden van leningen op deze manier wel is toegestaan. Verschillende investeerders (uitleners) zijn ontevreden over de site, omdat volgens hen sommige leningen niet worden terugbetaald of omdat Boober soms ingrijpt als rentepercentages de pan uit rijzen.

De gemiddelde rente die een lener betaalt is momenteel 10%. Boober ontvang zowel van lener als uitlener een commissie van een half procent. Om het risico voor uitleners te beperken mag een enkele lening nooit meer dan 250 euro bedragen. Verder moet elke lener eerst een kredietcheck ondergaan.

Volgens Boober is het community-gevoel dat op Boober ontstaat een van de redenen van het succes. Mensen komen met elkaar in contact en zien vaak waar hun geld voor is bestemd, bijvoorbeeld een huwelijk.

De bankwereld staat niet negatief tegenover Boober, zo bleek op een seminar van Emerce.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie