Bierbrouwerij Two Chefs Brewing lost na succesvolle jaren gecrowdfunde lening van 300.000 euro af

Bierbrouwerij Two Chefs Brewing lost na succesvolle jaren gecrowdfunde lening van 300.000 euro af

Redactie Baaz

In 2016 haalde het Amsterdamse biermerk Two Chefs Brewing in anderhalve maand drie ton op aan investeringen. Nooit eerder was het een Nederlandse brouwerij gelukt zoveel geld op te halen met crowdfunding. Meer dan 200 mensen investeerden via het platform CrowdAboutNow in de plannen van de oprichters. Nu, zes jaar later, is de brouwerij verviervoudigd in brouwcapaciteit en heeft het voldaan aan haar laatste terugbetaling aan de crowdfunders. Door deze ontwikkeling hebben de brouwers ruimte voor nieuwe groeiplannen die ze binnenkort opnieuw via crowdfunding willen financieren.

Groei en kwaliteit

Two Chefs heeft met de financiering geïnvesteerd in groei en kwaliteit; waar ze in 2016 nog 250 duizend liter bier verkochten, verkopen ze nu 1 miljoen liter bier per jaar. Dat sinds 2017 gebrouwen wordt in hun eigen brouwerij in Amsterdam. Sanne Slijper, oprichter Two Chefs Brewing: “Met behulp van een eigen brouwerij is de hele keten van brouwen tot afvullen in eigen handen. Dit vinden we belangrijk, omdat we zo goed kunnen sturen op kwaliteit en smaak.” Mede dankzij crowdfunding heeft het bedrijf hun plannen kunnen realiseren. “Onze investeerders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Two Chefs Brewing. Niet alleen financieel, maar ook door zich als ambassadeur aan ons te verbinden. Zij hebben ons geholpen het merk op te bouwen, waardoor wij nu onze leningen hebben kunnen afbetalen. Zelfs in onzekere tijden met lockdowns en hoge inflatie”.

Nieuwe toekomstplannen

Door het afbetalen van de lening is bij de Amsterdamse bierbrouwer ruimte gekomen voor nieuwe plannen. De komende jaren ligt de focus op het stabiliseren van de kwaliteit van de bieren en het experimenteren met nieuwe smaken door de aanschaf van meer barrels. Daarnaast willen de oprichters investeren in nieuwe tanks om kortweg meer bier te kunnen brouwen. “Het liefst groeien we onafhankelijk verder mét de crowd. Hun betrokkenheid en vertrouwen heeft ons de afgelopen jaren vooruitgeholpen.” Zo heeft het bedrijf in de coronaperiode uitstel gevraagd van terugbetaling aan investeerders, omdat hun inkomsten vanuit de horeca tijdens de lockdowns wegviel. “Dat iedereen hiermee akkoord ging gaf ons een heel warm gevoel. En bewijst voor ons de waarde van een betrokken investeerdersachterban. Om de verdere groei van Two Chefs Brewing te financieren willen we daarom binnenkort met een nieuwe ronde crowdfunding aan de slag.”

Grootste onafhankelijke microbrouwerij

Two Chefs Brewing is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke microbrouwer van Amsterdam. Slijper: “We zijn ontzettend trots op de groei die we hebben doorgemaakt. We zien dat veel succesvolle microbrouwers (deels) worden overgenomen. Wij kiezen er bewust voor onafhankelijk te blijven. Zo kunnen we onze eigen koers blijven varen. Wat op dit moment betekent: ambachtelijk bier brouwen van hoge kwaliteit, die toegankelijk zijn voor iedereen.”

Kijk voor meer informatie op: TwoChefsBrewing.com

Beeld: ondernemers van Two Chefs Brewing Sanne Slijper en Martijn Disseldorp 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie