Beveilig je bedrijf met deze tips

Redactie Baaz
Je eigen bedrijf is natuurlijk een kostbaar bezit. Je wilt dus voorkomen dat dieven je waardevolle spullen meenemen en je wilt ook voor een veilige werkomgeving zorgen. Er zijn gelukkig een aantal stappen die jij kunt ondernemen voor een veilig bedrijf. Hier vind je een aantal handige tips.

Een goede alarminstallatie

De meeste bedrijven zijn 's nachts gesloten, wat het pand kwetsbaar maakt voor dieven. Er zijn verschillende manieren om ongewenste gasten buiten de deur te houden. Zo is het mogelijk om een abonnement af te sluiten bij een beveiligingsbedrijf. Zij regelen alles: van beveiligingscamera's tot bewakers die het pand controleren. Wie liever wil besparen, laat het beste zelf een alarminstallatie installeren. Ben je benieuwd wat een alarminstallatie kost? Dat is afhankelijk van jouw wensen. Zo heb je de keuze uit camera's, sensoren, schilprotectie en zelfs gronddetectie.

Onderhoud je pand goed

Zorgzaam omgaan met je inboedel en pand: ook dat hoort bij veiligheid. Voorkom ongelukken op de werkvloer door regelmatig onderhoud te plegen. Laat je werkruimtes op tijd controleren op brandveiligheid en plan jaarlijks cv-ketel onderhoud in. Dit verkleint de kans op brand en koolmonoxidevergiftiging. Zorg er bovendien voor dat je de juiste maatregelen treft wanneer je goederen opslaat.

Ga verstandig om met sleutels

Je verkleint het risico op inbraak door een strikt sleutelbeleid te hanteren. Dat betekent dat je precies weet wie een sleutel van je bedrijf heeft. Dit soort informatie leg je het liefst vast op papier. Het is bovendien aan te raden om verschillende sleutels in je panden te gebruiken. Denk aan een sleutel voor de voordeur, één voor het laden en lossen van goederen en één voor de kluis met waardevolle spullen. Geef deze sleutels alleen aan mensen die ze daadwerkelijk nodig hebben.

Sluit je pand goed af

Voordat je sleutels kunt uitdelen, moet je wel goede sloten hebben. Investeer in kwalitatief hang- en sluitwerk; het liefste met het SKG*** keurmerk. Wil je het inbrekers echt lastig maken? Dan is het een goed idee om rolluiken voor je pand te plaatsen. Doe dit niet alleen voor de deuren, maar ook voor je ramen. Wanneer je deze rolluiken combineert met goede sloten, is het voor inbrekers bijna onmogelijk om binnen te komen. Het is een investering, maar je inboedel is hierdoor wel veilig.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie