Beste werkplekken van 2015 bekend
Greatplacetowork maakt beste werkplekken 2015 bekend.

Beste werkplekken van 2015 bekend

Redactie Baaz

Ieder jaar erkent de website Greatplacetowork de organisaties die zich onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap door middel van de lijst Best Workplaces.

Op de lijst met Large & Multinational Companies veroverde Novo Nordisk B.V. de eerste plaats en Lean Consultancy Group wint op de lijst Small & Young Enterprises. Greatplacetowork publiceert de lijst om de organisaties te erkennen en met hen te vieren dat ze een Great Workplace zijn. 'Daarnaast geeft een plek op de lijst organisaties de kans om anderen te inspireren en aantrekkelijker te zijn op de arbeidsmarkt', aldus de website.

Kiezen van de winnaars

De winnaars worden gekozen op basis van een aantal criteria, welke verder niet benoemd worden. Ook laten de organisaties bijzonder beleid zien dat ervoor zorgt dat er vertrouwen is in het management, medewerkers trots zijn op wat ze doen en plezier hebben met hun collega's. Welke plaats een onderneming krijgt op de lijst wordt bepaald door de score op het medewerkersperceptieonderzoek en door de evaluatie van het werkgeversbeleid.

In privébeheer

Ook grote, bekende ondernemingen als de H&M en het Trimbos-instituut hebben een plaats op de lijst. Zij nemen respectievelijk de dertiende plek op de Large & Multinational Companies en de vijftiende plaats op de lijst Medium-Sized Enterprises in. Opvallend is dat de nummers één allemaal in privébeheer zijn. Er staat slechts één overheidsorganisatie op de lijst: de gemeente Hoorn, op de zeventiende plaats op de lijst Large & Multinational Companies.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie