Besparen op je vaste lasten? Zo doe je dat!

Redactie Baaz
Niets is fijner dan besparen op je maandelijkse lasten. Hierdoor houd je meer over om leuke dingen te doen. In dit artikel bespreken we een aantal onderdelen hoe jij je vaste lasten naar beneden kunt brengen.

Loop je abonnementen na

Zet al je vaste lasten op een rijtje. Kijk welke abonnementen je écht actief gebruikt en dus nodig hebt. Zonder dat je het door hebt, zit je al snel verstrengeld in allerlei kleine abonnementen. Hoewel een goedkoop abonnement een investering is die te verwaarlozen lijkt, nemen een aantal van die goedkope abonnementen een groot deel van je vaste lasten in beslag. Zeg de abonnementen af waar je eigenlijk amper gebruik van maakt.

Vergelijken

Als je je benodigde abonnementen op een rijtje hebt gezet, is het tijd om te gaan vergelijken. Passen de abonnementen die je hebt nog wel echt bij jou en kun je ze niet goedkoper afsluiten? Telefoonabonnementen zijn hier een goed voorbeeld van. Drie jaar geleden betaalde je al snel € 15,- voor 1GB data en 100 belminuten. Bij bijvoorbeeld een telefoonprovider betaal je nu nog maar € 10,- voor 4GB en onbeperkt minuten.

Isoleren

Een abonnement waar je niet omheen kan, is je energierekening. Om effectief met je energie om te gaan is het van groot belang dat je de juiste isolatie hebt. Zorg daarom dat je alle kieren en gaten in je woning dicht met tochtstrippen en plaats driedubbel glas.

Let er bovendien op dat je gordijnen niet voor je radiator hangen. Dit blokkeert de warmte wat ten koste gaat van je energierekening. Ga daarom gordijnen kopen die enkel voor je raam hangen. Plisse gordijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Door de honingraatstructuur hebben plisse gordijnen ook nog eens een isolerende werking. Dubbele winst dus!

Wat ga jij doen met je maandelijks extra te besteden budget?

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie