Bert Haandrikman naar Friesland voor nieuwe MAX Skûtsje Journaal

Bert Haandrikman naar Friesland voor nieuwe MAX Skûtsje Journaal

Redactie Baaz

MAX doet dit jaar opnieuw verslag van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen. Vanaf 5 augustus zijn op de Friese meren de bekende bruine zeilen boven de klassieke platbodems weer te zien. Bert Haandrikman doet dagelijks verslag van de gebeurtenissen en spreekt met bekende en minder bekende Nederlanders. MAX Skûtsje Journaal is van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus om 17.25 uur live te zien bij MAX op NPO 1. 

MAX Skûtsje Journaal: Uitgebreide verslaggeving en sfeerimpressies van het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen

Veertien schippers strijden tijdens het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen om het zilveren skûtsje dat op vrijdag 18 augustus aan de finish bij Sneek wordt uitgereikt. In het MAX Skûtsje Journaal doet MAX verslag met uitgebreide samenvattingen van de elf wedstrijden en sfeerimpressies van de startlocaties.

Presentator Bert Haandrikman gaat langs op de locaties waar de wedstrijden plaatsvinden en presenteert daar dagelijks live het journaal. Op de wal ontvangt hij deskundigen en BN'ers die een passie hebben voor het SKS Kampioenschap Skûtsjesilen, Friesland, zeilen en/of het water. Zo analyseert Eelke Dykstra (Omrop Fryslân) dagelijks de wedstrijden en komen onder anderen Douwe Bob, advocaten-echtpaar Geert-Jan & Carry Knoops en Sippy Tigchelaar langs. Tot slot worden er diverse achtergrondreportages gemaakt, waardoor we nóg meer te weten komen over de (nieuwe) schippers, geschiedenis én toekomst van de prachtige historische skûtsjes.

MAX Skûtsje Journaal
Van zaterdag 5 tot en met vrijdag 18 augustus (m.u.v. zondagen)
Rond 17.25 uur bij MAX op NPO 1
Presentatie: Bert Haandrikman

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie