Ben je toe aan nieuw tuingereedschap? Dit kun je doen!

Ben je toe aan nieuw tuingereedschap? Dit kun je doen!

Redactie Baaz
Kan je tuin een opknapbeurt goed gebruiken? Het is een goed excuus om te investeren in nieuw tuingereedschap. Door kwalitatief goed gereedschap te gebruiken, wordt het uitvoeren van klussen veel gemakkelijker! Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe elektrische heggenschaar, welke nog scherp is en soepel loopt. Het knippen van de heg of een grote struik is hiermee veel eenvoudiger, dan met de oude, vaak botte heggenschaar. Welk nieuw tuingereedschap mag niet ontbreken, wanneer je de tuin van een onderhoudsbeurt voorziet? In dit artikel zetten we de belangrijkste soorten tuingereedschap voor je op een rijtje!

Investeren in een nieuwe grasmaaier

Wanneer je een grotere tuin met een gazon hebt, mag een grasmaaier niet ontbreken. Deze grasmaaiers worden in verschillende soorten en modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een klein, elektrisch model. Deze grasmaaiers zijn vooral bedoeld voor een gazon met een gemiddeld oppervlak. Een model op benzine is raadzaam bij grotere gazons. Heb je een gazon welke niet meer met een handgrasmaaier te onderhouden is? Kies in dat geval voor een comfortabele zitmaaier. De allerkleinste gazons kunnen worden onderhouden met bijvoorbeeld een bosmaaier. Deze bosmaaier komt ook van pas wanneer je een kas in de tuin hebt staan of de randen van het gazon wilt onderhouden. 

Nieuwe hogedrukreiniger voor je terras

Om het terras of de veranda bij je woning schoon te houden, mag een hogedrukreiniger niet ontbreken. Het kost vaak ontzettend veel moeite en energie om de groene aanslag op het terras weg te werken met bijvoorbeeld een staalborstel. Datzelfde geldt voor het wieden van het onkruid tussen de tegels. Makkelijker is het om dit vuil onder een hoge druk weg te spuiten! De hogedrukreiniger is daarbij ook voor andere klussen inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de aanslag op een muur of een schutting. Bekijk vooraf goed of het materiaal wat je schoon wilt maken bestand is tegen de druk van een hogedrukreiniger. 

Elektrische heggenschaar voor onderhoud aan de heg

Eerder beschreven we al, dat de investering in een nieuwe elektrische heggenschaar onderhoud aan een heg makkelijker maakt. Een heggenschaar is daarbij te gebruiken bij het onderhouden van struiken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie buxusbol. Het kost veel tijd om deze met de hand in model te knippen. Elektrische heggenscharen worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Kies je bijvoorbeeld voor een klein model heggenschaar, of wil je een model met een lange zaag?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie