Belgische Tasties trekt samen met beursgenoteerde Compass Group naar Nederland met slimme koelkasten

Belgische Tasties trekt samen met beursgenoteerde Compass Group naar Nederland met slimme koelkasten

Redactie Baaz

Wereldwijde cateraar bouwt onbemande bedrijfsrestaurants uit in Benelux via Belgisch bedrijf

Het Belgische Tasties heeft een grote internationale deal gesloten met het beursgenoteerde Compass Group (CPG, LON). Een van de grootste food services bedrijven ter wereld gaat de komende drie jaar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten op basis van RFID-technologie in de Benelux plaatsen. Daarmee rolt Compass Group na de Verenigde Staten nu ook onbemande bedrijfsrestaurants in Europa verder uit. Het internationale contract laat de jonge onderneming toe verder te groeien op de kantoormarkt, maar geeft Tasties ook de kans om nieuwe markten zoals woonzorgcentra, hotels en moderne woonwijken aan te boren met de slimme catering.

Hoewel de coronapandemie oorspronkelijk een doorn in het oog leek voor de jonge Belgische onderneming, staan alle lichten vandaag op groen. Sinds de grote heropening van de kantoren staat de telefoon er roodgloeiend. Bedrijven die door het quasi volledige telewerken eerst de boot afhielden, kiezen massaal voor de slimme koelkasten. Onder meer Provincie Antwerpen, Xior, SD Worx, Dematic en Loyens & Loeff rustten hun bedrijfskantines uit met de slimme koelkasten van Tasties.

“Sinds september installeerden we al zo’n 25 van onze slimme koelkasten bij verschillende grote bedrijven. De komende maanden komen er daar in België, Nederland en Luxemburg alleen al nog zo’n 100 bij. Het is duidelijk dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke bedrijfscatering. Tasties speelt in op die vraag door het mogelijk te maken om onbemande bedrijfsrestaurants in te richten die hun klanten volledig ontzorgen. Bovendien sluiten onze slimme koelkasten diefstal volledig uit.” Jelle Fluit, Co-CEO van Tasties.

400 onbemande bedrijfskantines in de Benelux

Corona heeft het kantoorleven en de bijhorende catering helemaal veranderd. Werknemers komen en gaan naar kantoor op een individuelere en meer flexibele manier. Ze willen dan ook 24/7 vers en gezond kunnen eten en drinken. Compass Group zet al langer in op dat individueel en flexibel cateringaanbod. Zo lanceerde het recent Market 24/7, een onbemande microshop voor bedrijven.

Het beursgenoteerde food services bedrijf gaat nu nog een stapje verder en kiest voor onbemande bedrijfskantines als betaalbaar alternatief. Maar dat moet zonder gevaar op diefstal kunnen. Compass Group kwam zo terecht bij de slimme koelkasten van Tasties. De komende drie jaar zal de beursgenoteerde cateraar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten plaatsen in de Benelux. Daarna moet de rest van Europa volgen. 

“Onbemande catering is in Amerika al “booming business”, in Europa zien we dat deze markt zich volop aan het ontwikkelen is. Met Tasties hebben we de ideale Europese partner gevonden waarmee we moderne bedrijfskantines van verse, gezonde maaltijden de klok rond kunnen voorzien. Als onderdeel van de afspraak zullen in alle Tasties koelkasten ook slaatjes en ‘to heat’-maaltijden van Tom & Della’s komen, ons eigen premium retailmerk”, zegt Bart Matthijs, CEO bij Compass Group BelgiLux NV.

Slimme catering voor woonzorgcentra, hotels en woonwijken

De deal met het internationale Compass Group helpt Tasties om zijn organisatie verder uit te bouwen en extra mensen te rekruteren. Maar de start-up kijkt al verder dan de Europese kantoormarkt. Ook in het Midden-Oosten gaat Tasties op zoek naar partners om onbemande bedrijfsrestaurants te openen. Naast de kantoormarkt werkt Tasties verder aan nieuwe markten.

“De deal met Compass Group is een echte turbo onder onze groei op de kantorenmarkt, maar we kijken al verder dan enkel die sector. Tasties is bijvoorbeeld een uitstekend alternatief voor de roomservice van hotels of maaltijdbezorgers als Deliveroo bij studentenhuizen. Ook woonzorgcentra en moderne woonwijken hebben baat bij onze slimme catering”, aldus Pieter-Jan Debel, Co- CEO en oprichter van Tasties.

Dit jaar wil Tasties de mijlpaal van 100 slimme koelkasten in binnen- en buitenland bereiken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie