Beheer digitaal bewijs vertraagt rechtszaken

Redactie Baaz
De slechte beschikbaarheid van digitaal bewijsmateriaal legt juridische processen stil, zo blijkt uit onderzoek onder honderden advocaten.

Vooral de technologische beperkingen van het werken met elektronisch opgeslagen informatie zijn een probleem, zo stellen veel van de 500 ondervraagde advocaten in een onderzoek in opdracht van beveiligingssoftwareleverancier Symantec.

Respondenten uit tien landen geven toe dat ze in de afgelopen twee jaar ofwel een zaak hebben verloren, een vertraging in een zaak hebben opgelopen of door een gerechtshof een strafmaatregel kregen opgelegd, omdat ze niet in staat waren elektronisch opgeslagen informatie te lokaliseren die succesvol als bewijsmateriaal had kunnen dienen.

De helft van de ondervraagden (51 procent) geeft aan in de afgelopen drie maanden problemen te hebben gehad met het identificeren en terugvinden van elektronisch opgeslagen informatie.

98 procent van de ondervraagde Nederlandse advocaten geeft aan dat elektronisch opgeslagen informatie die diende als digitale bewijslast cruciaal is geweest in het succes van juridische zaken waarbij zij in de afgelopen twee jaar betrokken waren.

Bron: Symantec

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie