Bedrijf in het buitenland? Dit zijn de 5 toplanden!

Bedrijf in het buitenland? Dit zijn de 5 toplanden!

Redactie Baaz
Bedrijf starten in het buitenland? Dat kan een prima idee zijn. Maar waar dan precies, welke naties hebben zeer groeizame ondernemersgrond?

De World Bank Group zocht uit in welke vijf landen de kans op slagen voor een nieuw bedrijf het grootst is. Dus heb je ambities over de grens? Wellicht slaag je hier het best.

Verenigde Staten

President Obama of president Trump: de VS blijven een prima plek om te starten met je onderneming. Vooral de investeerders zijn er legio. Van crowdfunding tot gigantische investeringsbanken.

Singapore

Meer plannen richting het verre oosten? Dan is Singapore een verstandige optie. Een van de rijkste landen op planeet aarde, politiek stabiel en een erg fijn belastingklimaat voor de ondernemers.

Nieuw Zeeland

Nog langer in het vliegtuig en wellicht het meest verrassende land in dit rijtje. Amper bureaucratie, zeer voordelige arbeidskosten en belastingtarieven en geen overspannen markt. Relaxed!

Noorwegen

Terug naar Europa. Noorwegen is een aantrekkelijke natie voor de ondernemer. Ook hier een betrouwbare overheid en gezond ondernemersklimaat. Nadeel van de Noren: men kan op bepaalde vlakken soms traag zijn wanneer het aankomt op het goedkeuren van aanvragen.

Groot-Brittannië

Deze week kondigde premier May een harde Brexit aan. Toch blijft dat rare eiland aan de overkant van de Noordzee een prima land voor internationaal actieve ondernemers. In bijna geen enkel ander land start je zo snel een bedrijf als het Verenigd Koninkrijk. Meest kansrijke vestigingsplaatsen: Derby, Stoke, Belfast, Stirling en Durham.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie