Banensite hield diefstal 1,3 miljoen cv's onder de pet

Redactie Baaz
Vacaturesite Monster.com heeft bijna een week gewacht voor het zijn gebruikers inlichtte over de diefstal van vertrouwelijke informatie.
De gegevens die de hackers via Monster buit maakte zijn volgens de vacaturesite beperkt gebleven tot namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. De gegevens werden gebruikt voor een phising-aanval, waarbij gebruikers nepmails krijgen toegestuurd, om langs die weg aan gevoeligere informatie zoals bankgegevens te komen. De gestolen gegevens moesten de nepmailberichten extra geloofwaardig maken.

Monster werd al op 17 augustus door beveiligingsbedrijf Symantec op de hoogte gesteld van de aanval. Het beveiligingsteam van Monster slaagde er pas vier dagen later in de aanval volledig af te weren. En pas nadat Symantec op zijn website een rapport publiceerde over de in omloop zijn valse e-mailberichten, begon Monster zijn gebruikers in te lichten over de inbraak.

Afgelopen woensdag maakte het bedrijf bekend dat de gegevens van circa 1,3 miljoen banenzoekers zijn gestolen. Volgens het bedrijf gaat het om minder dan 5000 gebruikers buiten de Verenigde Staten.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie