Baaz Business Radio #7 gemist? Luister terug!

Redactie Baaz
Op vrijdag 12 juli vond de zevende uitzending van Baaz Business plaats. Het programma is inmiddels online terug te luisteren.

UPDATE: LUISTER ELKE TWEEDE VRIJDAG VAN DE MAAND TUSSEN 15:00 en 16:00 NAAR BAAZ BUSINESS RADIO, LIVE VANUIT DE STUDIO. DE RECENTSTE UITZENDING VIND JE HIERONDER.

Stress op de werkvloer is een immens probleem. Werknemers krijgen teveel werk op hun schouders en komen daardoor vaak terecht in een burn-out. 26% van MKB-ondernemers geeft aan medewerkers te hebben zien vertrekken om redenen van geestelijke gezondheid. In het merendeel van Nederlandse bedrijven heerst een hustle & grind-cultuur: doorwerken zonder omkijken, onder het mom van productiviteit. Zo’n werkwijze kent zijn voordelen, maar is uitsluitend succesvol wanneer een werkvloer het toestaat. En het faciliteren van een werkvloer waarop keihard werk geen risico, maar een drijfveer is, dat heb je zelf in de hand. Maar hoe?

Wij spreken Jordi Smit (gastexpert en redacteur van Baaz), Olav Provily (Corporate Social Responsibility Manager bij Exact), Marcel Leeman (CEO van Textmetrics) en Michael van Helden (directeur van Rentpro). Waarom de gasten aanwezig zijn? Ieder geïnterviewde heeft jarenlange ervaring als MKB-eigenaar of –manager en houdt zich bezig met het intact houden van een gezonde werkvloer, zij het door een managementstijl te hanteren, een product te ontwikkelen of projecten in gang te brengen. 

Olav Provily | Exact

Olav organiseert bij Exact initiatieven waarbij het bedrijf en zijn medewerkers terug geven aan de maatschappij Exact zet zich in voor Corporate Social Responsibility, ofwel CSR. Deze initiatieven lopen uiteen. Soms staan collega’s een daglang mest te schappen, soms helpt het marketingteam De Voedselbank bij het communiceren naar de buitenwereld. Elk initiatief heeft één ding in gemeen: medewerkers werken samen op heidagen, helpen een goed doel en keren ontspannen terug naar kantoor. Meerdere vliegen, één klap – Olav vertelt.  

Marcel Leeman | Textmetrics

Marcel ontwikkelt als eigenaar van een MKB software voor het bedrijfsleven. Deze software helpt bij het betere schrijven van allerlei teksten, waaronder online teksten, vacatures, customers service, e-mails et cetera. Doelstelling is het verhogen van de conversie van deze teksten, ongeacht de ervaring van een schrijver. De gebruiker van de software krijgt in de vorm van augmented reality (ook wel virtual reality) allerlei gevraagde en ongevraagde adviezen tijdens het schrijven. De adviezen worden gegenereerd door gebruik te maken van Artificial Intelligence en Machine Learning.

Michael van Helden | Rentpro

Michael van Helden is medeoprichter en directeur van Rentpro. Het bedrijf ontwikkelt een volledige webshopoplossing voor verhuurbedrijven: het ontwerp richt zich op het afnemen van werklading en stress. Michael is MKB’er pur sang, Rentpro helpt tegelijkertijd kleinere verhuurbedrijven om ruimte te creëren voor corebusiness en een stressvrije onderneming.

Baaz Business Radio

baaz business radio Uitzending zijn uiterlijk een dag na uitzending (elke tweede vrijdag van de maand) te beluisteren op Soundcloud. Daarmee bieden we doorlopend een kijk in de dagelijkse bezigheden en inzichten van dé Nederlandse businesstop, van Mark Appel (Marketing Director bij Exact) tot Ineke Kooistra (CEO van YoungCapital).

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie