Audi presenteert nieuwe Audi S6 en S7

Jordi Smit
Audi heeft vandaag verrassend de S-uitvoeringen van de Audi S6 en S7 gepresenteerd. Opvallend detail is dat de Audi-modellen niet langer meer een V8-benzinemotor herbergen, maar door een dieselkrachtbron worden aangedreven.

Vierwielaangedreven Audi S6 en S7

De dieselmotor van de Audi S6 en S7 levert 350 pk. De Audi S6 is vierwielaangedreven en accelereert in vijf seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De Audi S7, die eveneens een vierwielaandrijving heeft in zijn bezit, heeft 0,1 seconde meer nodig om deze snelheid te bereiken.

Audi S6 en S7 op sportonderstel

De S-uitvoeringen van de Audi A6 en A7 zijn verlaagd en staan op een sportonderstel. Tegen betaling is adaptieve luchtvering en achterwielsturing verkrijgbaar. Ook keramische remmen en 21-inchwielen behoren tot de mogelijkheden.

LEES OOK: Audi Q4 e-Tron volledig elektrisch aangedreven

Sportieve versie van Audi A6

De Audi S6 is een sportieve versie van de Audi A6, een hogere middenklasse model van Audi. De S staat voor 'Sport' wat Audi's prestatie gerichte modellen zijn. De eerste generatie S6 werd geproduceerd van 1994 tot en met 1997. Voor 1994 heette de Audi A6 nog de Audi 100.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi