Atelier Alpine: 26 nieuwe collecties voor de A110 in 2024

Atelier Alpine: 26 nieuwe collecties voor de A110 in 2024

Redactie Baaz
  • Alpine breidt zijn Atelier-aanbod uit met nieuwe collecties: nieuwe exterieurkleuren gaan samen met nieuwe interieurcombinaties voor de A110 S en A110 R Turini.
  • Het A110 assortiment is uitgebreid met vier nieuwe carrosseriekleuren en vier nieuwe interieurkleurenschema's, waardoor er nog meer personalisatiemogelijkheden zijn.
  • De 26 collecties zijn vanaf het derde kwartaal van dit jaar te bestellen.
  • Het publiek krijgt een voorproefje tijdens 's werelds grootste endurancerace, de 24 uur van Le Mans.

Sinds de introductie in 2021 biedt het Atelier Alpine-programma klanten de mogelijkheid om hun A110 volledig naar hun eigen wensen aan te passen. Het personalisatieprogramma omvat een scala aan kleuren die het DNA van het merk weerspiegelen, verschillende wielopties, remklauwen en drie beschikbare livery-ontwerpen. Het Alpine Atelier breidt nu verder uit met de introductie van nieuwe personalisatiemogelijkheden.

 

ZESENTWINTIG NIEUWE HARMONIEUZE COLLECTIES

De ontwerpers van Alpine, altijd inspelend op de behoeften van hun klanten, hebben nieuwe combinaties van exterieur- en interieurkleuren gecreëerd. De nieuwe collecties omvatten de kleuren Matte Storm Blue, Seismic Red, Matte Acid Green en Matte Carbon Black, die elk een kenmerkend effect toevoegen aan de collecties, die ook beschikbaar zullen zijn in Matte Racing Blue en Matte Thunder Grey. In het interieur zijn nieuwe combinaties mogelijk met Alcantara®-afwerkingen in verschillende kleuren: Grijs, Rood, Blauw en Oranje, zodat alle klanten de sfeer kunnen kiezen die hun stijl weerspiegelt. Deze kleuren komen terug in het stikwerk op het stuurwiel, het dashboard, de deuren, de middenconsole, de vloermatten, volledig passend bij het centrum van het stuurwiel, de deurgreep (bij de R Turini) en de Sabelt®-stoelen.

 

HET ATELIER IN HET HART VAN LE MANS

Een voorproefje van deze unieke personalisatiemogelijkheden zal te zien zijn tijdens 's werelds meest legendarische en veeleisende endurancerace, waar de Alpine A424 Hypercar de strijd zal aangaan met de meest prestigieuze autofabrikanten. Toeschouwers, bezoekers en klanten krijgen een exclusieve kans om de eerste modellen van het Atelier Alpine te ontdekken. In het Manufacturers' Village, in het hart van het iconische Circuit de la Sarthe, zal de A110 S in Matte Storm Blue worden gepresenteerd en tentoongesteld. Vanaf het derde kwartaal van dit jaar zijn alle 26 nieuwe collecties te bestellen en worden de prijzen bekendgemaakt. De levering staat gepland voor eind 2024. Bekijk de personalisatiemogelijkheden van de Alpine A110 op de website van Alpine.

 

Over Alpine 

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportauto’s. In 2018 introduceerde het merk de nieuwe A110, een sportauto die trouw is aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, gewichtsreductie, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 is de businessunit Alpine opgericht als hét merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportauto’s van Renault Group. Die sportauto’s bouwen voort op het erfgoed en de knowhow van de historische Alpine fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van Alpine Racing en Alpine Cars.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie