Appreview: Aventeon Logistics.ONE

Appreview: Aventeon Logistics.ONE

Redactie Baaz

Elk bedrijf dat zelf vracht- of bestelwagens heeft rijden, zal het herkennen: het nauwkeurig managen van logistieke processen met vrachtbrieven kan best tijdrovend zijn. Veel efficiënter is het dan ook om de vrachtbrief te digitaliseren.

Aventeon Logistics.ONE is een mobiele app die organisaties met transportgerelateerde activiteiten veel handmatige werkzaamheden en dus tijd bespaart. Deze moderne vervanger van de vrachtbrief ondersteunt uiteenlopende mobiele processen, zoals leveringen, ophalingen, installaties en omruilingen.

Uitgebreide functionaliteit

De software – geschikt voor gebruik op Android-smartphones en -tablets, en op mobiele computers – biedt uitgebreide standaardfunctionaliteit. Een greep uit de mogelijkheden: ordermanagement, barcodescanning, remboursregistratie, emballage, dynamische surveys, toevoegen van bestanden, foto's maken, digitale handtekeningen, urenregistratie, gps track & trace, telefoneren, navigatie, instructies en alerts bij afwijkingen.

Daarnaast biedt Logistics.ONE de mogelijkheid alle betrokkenen in de keten te informeren. Denk aan planners en klantenservicemedewerkers, maar ook aan consumenten die thuis op hun pakketje wachten. Via het Customer Web Portal – optioneel bij de app – kan de klant zien binnen welk tijdvak van dertig minuten hij de bezorger kan verwachten. Dit tijdvak wordt continu berekend op basis van actuele informatie.

Voertuigtelematica

Voor optimale efficiëntie is Logistics.ONE ook te koppelen aan een fleetmanagementsysteem. Dat betekent dat het personeel op kantoor altijd een volledig realtime beeld heeft van welk voertuig zich waar precies bevindt. Bovendien weet de chauffeur precies waar hij naartoe moet. Eenmaal op de bestemming neemt hij zijn device – zoals de TomTom PRO 8-driverterminal bij een koppeling met WEBFLEET van TomTom Telematics – makkelijk mee naar binnen.

Daar stapt hij over op de Logistics.ONE-software om het administratieve gedeelte af te wikkelen. Denk aan het laten plaatsen van een handtekening door de ontvanger en het registreren van eventuele beschadigingen. Pas wanneer alle vereiste informatie in de app is vastgelegd, kan de chauffeur zijn weg vervolgen. Zit hij weer in het voertuig, dan schakelt het device terug naar de fleetmanagement- en navigatiesoftware.

Uiteenlopende toepassingen

De Logistics.ONE-app is geschikt voor zowel de grote partijen – Coolblue is bijvoorbeeld een gebruiker – als kleinere mkb’s. De app wordt volledig ingericht op het proces van de klant. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk zeer flexibel de met opdrachtgevers gemaakte afspraken helder te presenteren en af te dwingen dat deze plaatsvinden zoals afgesproken. Van drempel- tot en met full service-leveringen en van pakketjes bij consumenten tot en met het installeren van ziekenhuisapparatuur: de Logistics.ONE-app geleidt de gebruiker door het proces. 

De gebruiksvriendelijkheid en de goede prijs-kwaliteitsverhouding maken deze app interessant voor de meest uiteenlopende bedrijven actief in last mile delivery, tweemansleveringen, pakketbezorging, webstore delivery, groothandel, retaildistributie en fijnmazige distributie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie