Apple let op de tijd
09:41: de magische Apple-tijd.

Apple let op de tijd

Redactie Baaz

Wel eens op gelet? De tijd van iPhones en iPads in Apple-advertenties? Deze staat altijd op 9:41 en dat is niet voor niets.

Normaal let je er misschien niet op, maar de tijd op iPhones en iPads van Apple in advertenties, promotionele foto's en zelfs tv-reclames staat altijd op 9:41. Waarom? Dit is niet zomaar gedaan. Scott Forstall, ex-Vice President iOS Software bij Apple legt uit: 'Als je een Apple-advertentie ziet in print of TV en je kijkt naar de tijd, dan staat de tijd altijd op 9:42, dat is de tijd waarop we de iPhone lanceerden.'

Uiteraard was dit een gok. Oorspronkelijk wilde Apple de iPhone precies op de veertigste minuut te introduceren. Voor speling telde Apple daar twee minuten bij op. Zoals we nu kunnen zien is de tijd perfect uitgekiend en rijmde de tijd op de gepresenteerde telefoon met de daadwerkelijke tijd. 

Op een gegeven moment werd 9:42 verandert in 9:41, en wel bij de presentatie van de iPad in 2010. Dit gebeurde echter zonder reden. Sindsdien is 9:41 de standaard 'Apple-tijd'. Dit geldt trouwens niet alleen voor de tijd, ook voor de datum van de kalender-app heeft betekenis. Inderdaad, die staat op officiele Apple-promotiefoto's altijd op dinsdag 9 januari, de dag dat de iPhone in 2007 werd aangekondigd. Dát is pas een strategie om je producten te presenteren! En, wat is de magische tijd van jouw product? 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie