'Apple iPhone 3G ook zakelijk goed in te zetten'

'Apple iPhone 3G ook zakelijk goed in te zetten'

Redactie Baaz

De iPhone 3G van Apple is een razend populaire smartphone voor consumenten, maar kan volgens Apple ook prima meedraaien in kantoor. Apple biedt harde argumenten om de baas te overtuigen.

Zo biedt de iPhone vpn-ondersteuning, voor veilige toegang tot bedrijfsnetwerken, heeft het voor draadloze netwerken de redelijk onkraakbare versleutelmethode WPA2 'enterprise' met 802.1X-verificatie. Ook is het apparaat (net als Windows Mobile-telefoons) direct uit de doos geschikt voor draadloze synchronisatie met een Exchange of Hosted Exchange communicatieserver, voor 'push mail'. De bedrijfsmail wordt dus direct afgeleverd, zodat je geen afspraak of vraag van de baas mist (dat laatste is een heel belangrijk argument voor die baas om het toestel van de medewerker te subsidiëren).
En voor de gebruiker die zijn iPhone in de trein laat liggen of wie op straat wordt overvallen, is er 'remote wipe';  waarmee je op afstand een iPhone leeg kunt maken.

Centrale sturing
Smartphones bieden talloze mogelijkheden maar leveren bedrijven ook een reëel gevaar op, zoals we dat ook kennen van laptops. Iedere gebruiker gaat er anders mee om en er is geen centraal toezicht laat staan sturing. Voor de implementatie en het beheer van meerdere iPhones gaat Apple echter speciale software leveren die systeembeheerders helpt de iPhones meer gestructureerd te 'managen'.

Juist met de weinig sexy maar wel zeer zakelijke eigenschappen van de nieuwste iPhone vormt Apple ineens een belangrijke concurrent voor Research in Motion (RIM), de producent van de fameuze BlackBerry's. Op deze pagina geeft Apple meer Nederlandstalige uitleg.

'Betaalbare push e-mail oplossing'
Verschillende leveranciers proberen mee te liften op het succes van de iPhone. De zakelijk internet service provider (ISP) COMBELL (www.combell.com/nl/) uit België verspreidde gisteren een persbericht  waarin het aangeeft 'push mail-ondersteuning te bieden voor iPhone-bezitters'. Dat werkelijke iedere Hosted Exchange-provider (vele tientallen in Nederland en België) bij iPhone-gebruikers automatisch de nieuwe e-mails kan afleveren, 'vergeet' COMBELL wijselijk te vermelden. Zul je toch zien dat enkele media erin trappen en COMBELL in hun kolommen de 'primeur' gunnen. Slim gedaan, dus.

Via snel internet (3G) automatisch een bijgewerkte agenda en emailbox op de Apple iPhone. En bovendien een capabele bowser (Safari) die webpagina's automatisch schaalt naar het relatief toch kleine display van de telefoon.

Gratis 'push'
Een meer steekhoudend advies: wil je als kersverse iPhone-gebruiker gewoon eens gratis kennismaken met echte push-mail, maak dan een gratis Hosted Exchange-account bij Mail2Web.com en laat je gewone of privé-mail een tijdje doorsturen (forwarden) naar je Mail2Web-account dat je met je iPhone 'afluistert'.

Dit Mail2Web-account blijft gewoon gratis functioneren, maar het is wel verstandig om echt zakelijke mail ook via een professionele aanbieder van Hosted Exchange te laten lopen. Die rekent vanaf een tientje per maand per postbus (inclusief agenda). Tik in Google 'Hosted Exchange' en je vindt de aanbiedingen op een rij.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie