Amsterdamse vestiging Wunderkind eerste stap in Europese uitrol van Amerikaans performance marketing bedrijf

Amsterdamse vestiging Wunderkind eerste stap in Europese uitrol van Amerikaans performance marketing bedrijf

Redactie Baaz

Het van oorsprong Amerikaanse Wunderkind betreedt per direct de Nederlandse markt. Met meer dan 800 medewerkers wereldwijd en een omzet van ruim € 100 miljoen is de multinational toonaangevend op het gebied van performance gedreven marketing voor online retailers. Zo bedient het meer dan 1.200 klanten wereldwijd; in Europa werkt Wunderkind vanuit een UNESCO grachtenpand in Amsterdam onder meer voor Scotch & Soda, G-Star RAW en Clarins.

Met de dienst van Wunderkind kunnen online retailers hun klantendatabase significant opschalen en slagvaardiger maken. Zo koppelt de technologie anonieme websitebezoekers aan klantaccounts, waardoor e-tailers die klanten via hun eigen kanalen een volledig gepersonaliseerde ervaring kunnen bieden. “Het online advertentielandschap verandert snel”, zegt Wouter Koch, Country Manager Nederland bij Wunderkind. “Traditionele performance marketingkanalen staan onder druk door stijgende kosten, strengere privacyregelgeving én tracking cookies die volgend jaar verdwijnen. Hierdoor krijgen online retailers steeds minder waarde voor hun betaalde marketingkanalen en kunnen zij lastiger groeien. Omdat wij in tegenstelling tot andere partijen de focus leggen op opt-in first party data en kanalen, realiseren we tot tien procent extra online inkomsten voor onze klanten en behoren we voor hen tot de top-drie marketingkanalen.” 

Nederlandse retailmarkt

Na zakelijke successen in de Verenigde Staten en Londen is de uitbreiding van Wunderkind naar de Europese Unie een logische stap. Voor deze expansie viel het oog al snel op Nederland, al zal de Europese bezetting van het ambitieuze performance marketingbedrijf hier niet bij blijven. Koch: “De Nederlandse retailmarkt is digitaal zeer volwassen, wat onder meer blijkt uit het consumentengedrag en de grote landelijke e-commerce spelers. Juist vanwege die volwassenheid verwacht ik dat onze dienst gericht op owned communicatiekanalen hier welkom is. Zo zien we dat Nederlandse organisaties nu al flink inzetten op eigen databases en kanalen. Met behulp van onze technologie kunnen bedrijven eenvoudig personalisatie op schaal leveren, dus wij ondersteunen ze graag daarbij.”

Groeiambitie

Van de honderden werknemers wereldwijd werken er op dit moment zes in het Amsterdamse grachtenpand. Ondanks de krappe arbeidsmarkt wil Wunderkind dit team in het komende jaar uitbreiden tot twintig medewerkers. Koch: “In de afgelopen jaren zijn wij enorm gegroeid, zowel in het aantal medewerkers als in onze bedrijfsresultaten. Die groei willen wij in Europa doorzetten, wat alleen kan als wij ons ook als werkgever onderscheiden. Daarom beschouwen wij inclusie en werkgeluk als topprioriteit, wat we onder meer waarmaken met onze hoge score op de Corporate Equility Index. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het huidige team én alle toekomstige talenten van Wunderkind de leukste tech-werkgever van Nederland te maken, en zo de internationale groei voortzetten.”

Wulfric Light-Wilkinson, General Manager van Wunderkind International, voegt toe: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor Wunderkind, want met de opkomende markt in Nederland staat het Amsterdamse kantoor centraal in onze bredere Europese uitbreidingsplannen. We kijken ernaar uit om onze diensten te introduceren bij een nieuwe selectie retailmarktleiders – en om lokaal digitaal talent te verwelkomen in ons snelgroeiende team.”

Over Wunderkind

Wunderkind is een toonaangevend performance marketingbedrijf dat hyper gepersonaliseerd 1-op-1 berichten kan sturen op schaal. Met de dienst kunnen online retailers individuele bezoekers nog beter herkennen, zodat ze hen vervolgens een volledig gepersonaliseerde ervaring kunnen bieden via de website, e-mails en andere first party kanalen. Met meer dan 800 werknemers genereert Wunderkind wereldwijd jaarlijks ruim 2,8 miljard dollar aan direct toewijsbare inkomsten voor top e-commerce merken zoals Uniqlo en Sonos, en in Nederland voor Scotch & Soda en G-Star RAW. In 2021 bedroeg de jaarlijks terugkerende omzet van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf ruim € 100 miljoen. Voor meer informatie, bekijk de website: https://www.wunderkind.co/ 

Foto: Wouter Koch, Country Manager Netherlands

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie