Amsterdamse lichtinnovator Seaborough werkt aan wereldwijde uitrol van SunLED

Amsterdamse lichtinnovator Seaborough werkt aan wereldwijde uitrol van SunLED

Redactie Baaz

Lichtinnovator Seaborough heeft nabij-infrarood licht ontwikkeld en gepatenteerd dat gezondheidseffecten van zonlicht kan nabootsen. De ontwikkelaar en patenthouder van meerdere baanbrekende innovaties verwacht dat deze technologie in 2024 in enkele industrieën doorbreekt.

Klinisch bewezen

De gezondheidseffecten van het zon vervangend SunLED zijn klinisch bewezen met de volgende resultaten:

• Verlaagt de rusthartslag significant (met gemiddeld 5bpm na vier weken), een verlaging die vergelijkbaar is met het resultaat van driemaal per week drie kwartier fietsen

  • • Verbetert de gemoedstoestand
  • • Vermindert slaperigheid overdag
  • • Versterkt het immuunsysteem

Bovenstaande resultaten staan uitgebreid beschreven in deze wetenschappelijke, peer-reviewed publicatie:
Giménez et al (2022). Effects of near-infrared light on well-being and health in human subjects. Biology, 12(1), 60 (https://www.mdpi.com/2079-7737/12/1/60)

De technologie, gepatenteerd onder de naam SunLED, is toe te passen in consumenten applicaties waarbij de gebruiker zich dicht bij de lichtbron bevindt, zoals een bureaulamp of een smartphone, laptop, tablet, computer monitor en zelfs in het dashboard van een auto. Hiermee wordt schermtijd letterlijk gezonder.

Dr. Anne Berends, binnen Seaborough verantwoordelijk voor de ontwikkeling van SunLED: "Wij zijn trots dat we, na een uitgebreide klinische testfase en het ontwikkelen van proof-of-concepts, nu het gesprek aangaan met allerlei organisaties om de uitrol van SunLED vorm te geven. Wij zien grote kansen in de branches verlichting, consumentenelektronica en automotive. Juist omdat technologie in het dagelijks gebruik nog wel eens ten koste kan gaan van een gezond leven zijn wij blij dat we hier een gezonde draai aan kunnen geven."

Over Seaborough

Seaborough, opgericht in 2013, is een Amsterdams LED-technologiebedrijf dat innovatieve en duurzame verlichtingsoplossingen ontwikkelt, patenteert, commercialiseert en licenseert. Baanbrekende innovaties zijn onder meer: OneTLed, ter vervanging van kwikhoudende TL-buizen (T8); SunLED, dat de positieve kracht van zonlicht naar binnen brengt; Ultima, voor een universele compatilibiteit bij vervanging van TL buizen  en EuroLED, dat warm witte LEDs 20% efficiënter maakt en een aangenamere lichtervaring geeft. Adoptie van deze technologieën resulteert wereldwijd in enorme reductie van CO2.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie