Amsterdam wil 500.000 vierkante meter aan kantoorpanden

Amsterdam wil 500.000 vierkante meter aan kantoorpanden

Redactie Baaz
Veel bedrijven zitten gevestigd in en rond Amsterdam. Nog niet genoeg, zo vindt de gemeente Amsterdam. Zij willen dat er nog eens 500.000 vierkante meter extra aan kantoorpanden moet komen.

LEES OOK: Vind de geschikte kantoorruimte voor je bedrijf in 5 eenvoudige stappen

En dat is opvallend gezien het feit dat de Amsterdamse raad sinds de crisis erg terughoudend is in het toestaan van de bouw van extra bedrijfspanden. Destijds kampte de stad met veel leegstand en werden veel kantoren omgebouwd tot woningen. Die leegstand is echter flink gedaald de laatste jaren. Waar in 2015 er nog 18 procent van de kantoren leegstond, is dat nu nog maar 8,8 procent. Het is voor de gemeente reden om veel nieuwe kantoren te bouwen. 

‘De huurprijzen stijgen en nieuwe en groeiende bedrijven vinden lastig geschikte kantoorruimte. Er is te weinig speling voor nieuwe bedrijven en bedrijfsverhuizingen. Het gaat goed met de Amsterdamse economie en dat vraagt om veel extra kantoren de komende jaren.’ Luidt de reactie van de gemeente tegenover de NOS. 

Voorwaarden kantoorpanden Amsterdam

Er zitten wel een aantal voorwaarden aan de te bouwen kantoren. De panden moeten duurzaam zijn, ze zullen niet op het aardgasnet worden aangesloten, krijgen zo min mogelijk parkeerplaatsen en het pand moet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Daarnaast wil de gemeente grond uitgeven voor de komst van specifieke bedrijven. Daarmee hoopt het vooral internationale en Europese hoofdkantoren, de creatieve industrie, de gezondheidszorg en tech-bedrijven te trekken. De kantoren zullen door de stad verspreid worden. Het grootste gedeelte zal op de Zuidas en rondom station Bijlmer worden gebouwd. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie