Ambulance Amsterdam zorgt voor veilige toegang voertuigen met Webfleet Solutions

Ambulance Amsterdam zorgt voor veilige toegang voertuigen met Webfleet Solutions

Redactie Baaz
Ambulance Amsterdam, één van de grootste ambulancediensten van Nederland, heeft gekozen voor WEBFLEET, de telematica-oplossing van Webfleet Solutions. Nu kan de dienst op efficiënte wijze de juiste medewerkers toegang geven tot de ambulances, zodat de kans op misbruik van de voertuigen geminimaliseerd is. Daarnaast wordt de telematica-oplossing ook ingezet voor informatie en rapportages over de status en het onderhoud van het voertuig, het gebruik van licht- en geluidssignalen en de lokalisering van de ambulances en de ondersteunende voertuigen.

Kans op misbruik verkleind

Bert Bos, teammanager facilitaire dienst bij Ambulance Amsterdam: “Ons doel is het leveren van goede ambulancezorg in de breedste zin van het woord, en zo veilig mogelijk patiënten te vervoeren door vaak drukke verkeerssituaties. Dat betekent dat onze medewerkers bij spoedeisende hulp onmiddellijk toegang moeten krijgen tot de ambulance. Tot voor kort gebruikten we hiervoor anonieme pasjes, of tags genaamd, die alle chauffeurs konden gebruiken voor het activeren van de ambulance. We maken regelmatig gebruik van uitzendkrachten, en die namen wel eens per ongeluk een pasje mee. Ook als mensen uit dienst traden ontbrak er soms een tag. De verdwenen pasjes konden niet gedeactiveerd worden, waardoor er een kans was dat de ambulances in verkeerde handen konden vallen. Dat wilden we vermijden.”

Het deactiveren van pasjes op afstand

Met de oplossing van Webfleet Solutions kan Ambulance Amsterdam de pasjes wél deactiveren, zowel op kantoor als op afstand. De tag kan dus op elk moment en waar het zich ook bevindt, aangepast worden. De kans op misbruik van de vervoersmiddelen is hierdoor flink verkleind. WEBFLEET wordt gebruikt voor het gehele wagenpark van Ambulance Amsterdam. Deze bevat 102 voertuigen (waarvan 75 ambulances) die rijden in de regio's Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland.

Bos: “Naast het feit dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over de pasjes, hebben we met Webfleet ook een registratielijst gemaakt van alle geautoriseerde medewerkers die toegang hebben tot de voertuigen. Het is heel eenvoudig om er snel medewerkers aan toe te voegen of te verwijderen. Het gebruiksvriendelijke dashboard zorgt er bovendien voor dat we altijd inzicht hebben in de status van de voertuigen. Voor de ambulances is het natuurlijk heel belangrijk dat alle boordaccu’s voor de interne apparatuur is opgeladen. We kunnen precies zien welke voertuigen aan de stekker staan, waar deze zich bevinden en of er een onderhoudsbeurt nodig is. Zo blijven niet alleen onze voertuigen veilig, maar houden we ook de kwaliteit van onze zorgverlening hoog.” 

Wie is Ambulance Amsterdam?

Ambulance Amsterdam werkt in de regio's Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. De ambulancedienst biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week ambulancezorg en -vervoer aan iedereen die medische zorg nodig heeft: een zieke of slachtoffer. Ambulance Amsterdam biedt zowel spoedeisende ambulancezorg, planbare ambulancezorg als specialistische ambulancezorg. 

Bij spoedeisende hulp gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval, acute hartklachten, pijn op de borst, ademnood, bewusteloosheid of verdrinking. De ambulancezorg moet dan zo snel mogelijk ter plaatse zijn om zorg te verlenen en indien nodig de patiënt te vervoeren. De ambulance rijdt dan meestal met zwaailicht en sirene.

Planbare ambulancezorg of besteld vervoer richt zich op mensen die niet in direct levensgevaar verkeren, maar wel medisch vervoerd moeten worden. Bijvoorbeeld mensen die naar een ander ziekenhuis moeten worden vervoerd voor onderzoek of behandeling, of die naar huis mogen maar liggend vervoerd moeten worden.

Ambulance Amsterdam biedt met haar Specialtyteam specialistische zorg onder meer tijdens het vervoer van een patiënt in de Mobile Intensive Care (MICU). Deze zorg wordt geboden door een MICU-team bestaande uit een MICU-intensivist (arts werkend op de IC), een MICU-verpleegkundige en een MICU-ambulancechauffeur.

Wie is Webfleet Solutions?

Webfleet is een van ’s werelds grootse aanbieders van telematica-oplossingen voor wagenparkbeheer, voertuigtelematica en connected cars. Het bedrijf biedt onder andere WEBFLEET, het paradepaardje onder zijn Software-as-a-Service (SaaS)-oplossingen. Dit wordt door bedrijven gebruikt voor het verbeteren van de voertuigprestaties, het besparen van brandstof, het ondersteunen van chauffeurs en het verhogen van de efficiëntie van het wagenpark. Webfleet Solutions biedt daarnaast diensten aan voor verzekeraars, leasebedrijven, auto-importeurs en dienstverleners die voorzien in de behoeften van zowel consumenten als zakelijke klanten. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie