Altijd tijd tekort? Nu niet meer!
Altijd tijd tekort? Nu niet meer!

Altijd tijd tekort? Nu niet meer!

Redactie Baaz
Druk, druk, druk, een veel gehoorde uitspraak van ondernemers. To-do-lijsten worden iedere dag langer, maar taken afvinken, ho maar! Als ondernemer moet je ontzettend veel regelen en doen. De kans is groot dat je altijd tijd tekort komt, maar vanaf nu niet meer. We hebben een aantal simpele tips, zodat jij fijn door kunt werken en geen kostbare tijd verliest!

Bespaar tijd met deze tips

Zet je voicemail aan

Een telefoontje hier, een telefoontje daar. We worden de hele dag door gebeld. Soms voor belangrijke gesprekken, maar vaak ook niet. Het kost veel tijd om iedere dag de telefoon meteen te beantwoorden. Je kunt van tevoren ook niet inschatten hoe lang een gesprek duurt, tien minuten zijn zo voorbij. Als je de tijd op telt die je per dag aan het beantwoorden van telefoontjes besteedt, kun je die tijd waarschijnlijk beter besteden aan belangrijkere taken. Zet daarom vanaf nu je voicemail aan voor ongeplande bellers. Zo kun je aan het einde van de dag of de dag erna deze bellers terugbellen.

Houd de vergadering kort

Vergaderen, het is belangrijk, maar kost vaak onnodig veel tijd. Gesprekken dwalen al snel af en duren daardoor extra lang. Dat is zonde, want het is verspilde tijd. Zorg er daarom voor dat je vanaf nu korte vergaderingen inplant. Maak van tevoren een duidelijke agenda en houd je daar ook aan. Je kunt er ook voor kiezen om een snelle staande vergadering te doen, zo is de kans op afdwalen kleiner.

Reageer niet meteen op mail

Net als telefoontjes kost het beantwoorden van mail ook veel tijd per dag. Velen hebben het gevoel dat ze méteen op ieder mailtje moeten antwoorden, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt best een paar uur of zelfs een dag later een mail beantwoorden. Plan bijvoorbeeld twee of drie momenten op een dag in dat je naar je mail kijkt, beantwoord de belangrijke mailtjes en laat de minder belangrijke exemplaren even links liggen. Je kunt ze bijvoorbeeld in een mapje plaatsen, zodat je weet dat je ze later nog moet beantwoorden of laat ze op ongelezen staan. Kies wat voor jou het prettigste werkt!

Delegeer taken

Als ondernemer denk je misschien dat je alles zelf moet doen, maar dat hoeft helemaal niet. Komen er iedere dag taken bij, maar zijn ze niet allemaal zó belangrijk dat jij ze alleen maar kunt uitvoeren? Delegeer ze, zo houd je tijd over voor de echte belangrijke taken en kun je je daar helemaal op focussen. Leer dus 'nee' te zeggen, iets wat soms lastig kan zijn.

Laat klanten naar jou komen

Ga jij normaal naar de klant toe? Laat de klant vanaf nu naar jou toe komen. Het bespaart je reistijd. Deze tijd kun je weer in andere zaken steken. Als een klant naar jou komt, heeft hij al in jou geïnvesteerd en is de kans groter dat hij de deal met je wil sluiten. Dus een win-win situatie. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie