Altijd bereikbaar bij prikincidenten
Altijd bereikbaar bij prikincidenten

Altijd bereikbaar bij prikincidenten

Redactie Baaz
Als mensen bij ongevallen in aanraking komen met het bloed van een ander, is er sprake van een besmettingsrisico. In Nederland lopen dagelijks duizenden mensen risico op besmetting met bijvoorbeeld hepatitis B, C of HIV. Razendsnel handelen is dan belangrijk. Om te zorgen dat dag en nacht de juiste persoon wordt bereikt, vertrouwt Vaccinatiezorg op Compleet van OneXS.

Aangesloten organisaties kunnen dankzij de zakelijke telefonieoplossing Compleet van OneXS 24 uur per dag voor advies en eerste hulp terecht bij PrikPunt, het meld- en adviespunt van Vaccinatiezorg. Om adequaat te kunnen reageren bij incidenten, is het cruciaal dat PrikPunt te allen tijde bereikbaar is. Om de bereikbaarheid te garanderen zet VaccinatieZorg Compleet in als callcenter. Deskundigen bepalen de risicofactor op basis van een protocol en verwijzen waar nodig door, waarbij het belangrijk is dat altijd direct de juiste persoon wordt bereikt. Mocht die tijdelijk in gesprek zijn, schakelt Compleet automatisch door naar de volgende dienstdoende deskundige.

Geen oproep verloren

Met Compleet beschikt het PrikPunt over een persoonlijk portal om de telefonie binnen het bedrijf te beheren. Mocht er niemand beschikbaar zijn kan dit ook op afstand op een smartphone met de Remote applicatie. Zo kunnen de medewerkers van PrikPunt altijd en overal eenvoudig de oproepverdeling beheren. Hierbij maken zij onder andere onderscheid in tijdsloten om zo alleen de mensen te benaderen die op dat moment dienst hebben. Ook hebben zij verschillende ‘lagen’ ingesteld waardoor oproepen worden doorgeschakeld naar een andere groep wanneer de eerste groepsleden niet opnemen. Een belangrijke motivatie om voor Compleet te kiezen, is de eenvoud waarmee de bereikbaarheid geregeld kan worden. Omdat de beschikbaarheid van de deskundigen varieert, is het heel belangrijk dat dit eenvoudig, altijd en overal beheerd kan worden. Compleet is zo gebruiksvriendelijk dat er bij VaccinatieZorg geen IT-er aan te pas komt. Medewerkers wijzigen direct zelf hun beschikbaarheid. Op deze manier is de bereikbaarheid gegarandeerd en wordt iedere melding of hulpvraag goed opgevangen.

Tevreden klanten én medewerkers

Voordat VaccinatieZorg Compleet inzette, waren de doorschakelmogelijkheden beperkt. Dit deed af aan de bereikbaarheid, maar was ook niet praktisch voor de rest van de organisatie. Technisch gezien konden zij niet waarnemen voor collega’s of onbeantwoorde oproepen opvangen. Servicepartner Spete attendeerde hen op basis van die behoefte op Compleet en ondersteunde hen bij een succesvolle implementatie. Sindsdien verloopt de communicatie een stuk flexibeler. VaccinatieZorg merkt daarnaast ook dat medewerkers sinds de introductie van Compleet nóg gemotiveerder zijn. De nieuwe telefoons, headsets en flexibele communicatiemogelijkheden zorgen ervoor dat mensen zich gehoord en gesteund voelen om optimaal hun werkzaamheden te kunnen verrichten. Mede dankzij Compleet komt bij PrikPunt ieder prikincident efficiënt bij de juiste personen terecht.

Vaccinatiezorg

VaccinatieZorg vaccineert in Nederland jaarlijks tienduizenden medewerkers. In samenwerking met Arbodiensten, verzekeraars en brancheverenigingen minimaliseren zij op effectieve wijze het ziekteverzuim. Naast griepvaccinaties verzorgen zij zowel preventief als reactief alle overige bedrijfsvaccinaties, zoals DTP, Kinkhoest en Hepatitis A en B. Voor eerste hulp bij prikincidenten kunnen aangesloten organisaties een beroep doen op PrikPunt, het 24-uurs meld- en adviespunt van VaccinatieZorg.

OneXS Compleet

Met Compleet levert OneXS een volledige zakelijke telefonieoplossing aan bedrijven en instellingen. Door de makkelijk instelbare doorschakelingen gaat er geen oproep verloren en daar hoeft geen IT’er aan te pas te komen. De Remote app stelt je medewerkers in staat om op ieder moment en iedere plek de bereikbaarheid van je bedrijf te verzekeren en te zorgen voor maximale bereikbaarheid.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie