Alfa Romeo presenteert Alfa Romeo Tonale

Jordi Smit
Alfa Romeo heeft de vervanger van de Giulietta gepresenteerd: de Alfa Romeo Tonale. De nieuwe auto moet de concurrentie aangaan met sportievere SUV-modellen als de BMW X2 en de Jaguar E-Pace.

Productie Alfa Romeo Tonale

Na de Stelvio volgt op SUV-gebied de Tonale, een compacte SUV die als concept te zien is op de autoshow van Genève. De Alfa Romeo Tonale krijgt onder meer een hybride aandrijving. Wanneer de productieversie van de Alfa Romeo Tonale volgt, wilden de Italianen nog niet zeggen.

Verwijzingen naar verleden

Het bekende DNA-systeem verliest de Dynamic-rijmodus, in de plaats komt een Dual Power-stand die de samenwerking van de hybride aandrijflijn optimaliseert. Volgens Alfa Romeo staat de carrosserie bol van de verwijzingen naar modellen uit het roemrijke verleden.

LEES OOK: Elektrisch rijden, waar laad je op?

Autosalon van Genève

Vanaf 7 tot 17 maart gaat in Genève de autosalon van start. De beurs die ieder jaar meer dan 750.000 bezoekers trekt is al sinds 1905 het belangrijkste podium voor de auto-industrie. Met de onthulling van de nieuwe Tonale conceptcar, een middelgrote cross-over, betreedt Alfa Romeo de wereld van elektrische auto's.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi