'Al veel gebruikers van webkantoren'

'Al veel gebruikers van webkantoren'

Redactie Baaz

Bedrijven als Google, ZoHo, JotSpot, 37Signals en WebEx bieden zogeheten online kantoorapplicaties aan; software die in de browser draait en locatie-onafhankelijk kan worden gebruikt. De betrokken bedrijven melden sterke groeicijfers.

De Belgische aanbieder ContactOffice claimt vandaag op Emerce.nl dat er maandelijks inmiddels honderdduizenden internetgebruikers hun respectievelijke online kantoordiensten gebruiken om lokatieonafhankelijk in te loggen op agenda, adresboek en tekstverwerkers.

"In totaal hebben we 350.000 gebruikers, onder wie 250.000 betalende klanten. Gemiddeld loggen ze drie keer per week in". Aldus Patrick de Schutter, de Vlaamse ondernemer die 7 jaar geleden ContactOfficeoprichtte (bron: Emerce.nl).

Gebruikers kunnen op zijn website in een veilige, online omgeving een adresboek delen, maar ook een agenda en losse documenten. Bijzonder van een webkantoor is dat de documenten die je maakt online blijven staan en daardoor makkelijk zijn te delen met anderen. Onder de gebruikers zijn bedrijven als TNT, Electrabel, universiteiten en brancheverenigingen uit verscheidene Europese landen.

Een 'weboffice' blijkt voor deze groep ook een makkelijk toegankelijk kantoor voor freelancers en ad hoc zakenpartners. Direct documenten in de browser bewerken lukt nog niet met de dienst van ContactOffice. Dit kan overigens wel met de dienst 'Google Docs en Spreadsheets', waarmee de auteur van dit artikel enige ervaring heeft.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie