Airtame: de must-have in elke vergaderzaal

Redactie Baaz
Werknemers hebben vaak een verkeerd beeld over vergaderen. De meeste misconcepties ontstaan echter door het feit dat meetings niet efficiënt worden uitgevoerd.

Een simpel, maar innovatief product zoals Airtame maakt de leiding van een vergadering gemakkelijk, door de baanbrekende technologie en het gemak waarmee het apparaat wordt geïnstalleerd in een vergaderzaal. 

De HDMI-dongle (want zo heet het apparaat officieel), verbindt elke computer (zij het een laptop, smartphone of tablet) met een televisiescherm of projector via wifi of ethernet, aan de hand van de Airtame-app. Het neemt slechts enkele seconden en twee muisklikken in beslag om te streamen, en hetzelfde geldt voor het doorgeven van de presentatie naar een collega of een ander apparaat. Dit alles gebeurt, jawel, volledig draadloos.

Technology is the new black

Technologie wordt meer en meer geïncorporeerd in meeting rooms, en maakt het proces van vergaderen dynamisch, maar ook simpel. Schermen worden groter, wat betekent dat de mogelijkheid voor een collaboratieve meeting groeit. 

Vergaderzalen veranderen in ‘smart rooms’, met temperatuursensoren, licht sensoren en allerhande gepersonaliseerde snufjes. Dit bespaart niet alleen op de elektriciteitsrekening, maar helpt een bedrijf ook groener worden.

Kabels worden stilaan vervangen door draadloze oplossingen, en de technologie errond wordt elke dag beter. Airtame is zo’n oplossing, en helpt ondertussen al meer dan 10.000 organisaties wereldwijd.

Horizon 2020

De Deense startup verpulverde het bestaande record van grootste crowdfunding campagne in 2014, toen ze meer dan 1 miljoen euro ophaalden. Sindsdien is het bedrijf gegroeid, met ondertussen al meer dan 80 werknemers aan boord van over de hele wereld. Het hoofdkwartier ligt nog steeds in Kopenhagen, maar ze hebben ondertussen ook afdelingen in de Verenigde Staten.

Laatst ontving Airtame een subsidie van 1,15 miljoen euro van de Europese Commissie in het kader van het Horizon 2020 programma. Horizon 2020 is het grootste Onderzoeks- en Ontwikkelingsprogramma ooit in de geschiedenis van de EU. Het doel van dit programma is om onderzoekers, organizaties en ondernemers te ondersteunen in hun zoektocht naar veelbelovende doorbraken en uitvindingen. 

'We zijn heel trots op ons bedrijf en het product, maar wat nog beter is om zien is dat anderen in onze visie geloven. De subsidie laat ons toe om de kwaliteit van ons product nóg beter te maken en een betere oplossing te bieden voor zowel bedrijven als onderwijsinstellingen', zei Jonas Gyalokay, CEO en medeoprichter van Airtame.

Als je meer wil weten over wat ze van plan zijn met deze grote som geldt, moet je zeker dit artikel op hun blog lezen!
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie