Zet agile slim in

Agile met een smile? Zo pak je dat aan!

Bart Remmers
Agile is hot. Het wordt allang niet meer alleen gebruikt bij IT-projecten, maar ook bij procesverbetering, de versnelling van innovatie, de ontwikkeling van nieuwe producten en tal van andere projecten.

Met agile gaat je project beter en je levert eerder op wat wordt gevraagd. Niets mis mee toch? Agile is echter niet altijd de heilige graal. Waar je door rapportages bij de waterval-methode en PRINCE2 een goed overzicht had op de budgetten en deliverables kun je bij agile het overzicht kwijtraken. Het opleveren van de verschillende onderdelen en het sluitend maken van de puzzel is vaak een lastige zaak.

Het boek 'Agile with a smile'

Bob, de hoofdpersoon van het boek 'Agile with a smile', werkt op een agile manier, heeft Scrum teams ingericht, een Product Owner aangewezen, maar raakte het overzicht kwijt. Hij wint advies in en ziet dat met een paar eenvoudige aanpassingen het agile werken veel succesvoller kan zijn. En wat grappig is: de meeste van die aanpassingen kent hij al wel, want die komen uit de methoden die hij overboord had gezet toen ze agile gingen werken. Dus: agile kan met een smile, maar let even op een paar voorwaarden om het een groot succes te laten zijn!

Dion Kotteman, Bert Hedeman en Henny Portman zijn alle drie sprekers, trainers en schrijvers voor PRINCE2, agile, AgilePM en projectsabotage; Zij gebruiken hun lang jarige ervaring op het gebied van projectmanagement en – methoden om een nieuwe visie op agile werken te leveren.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart