Administratiepakket MINOX bouwt werkkostenregeling in

Administratiepakket MINOX bouwt werkkostenregeling in

Redactie Baaz

MINOX Software biedt een totaalpakket met gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware: ook ideaal voor een eenmanszaak. Simpel te hanteren, professioneel en betrouwbaar.

Persbericht: 

VEENENDAAL – Softwareproducent MINOX zal versie 12 in de Pro-uitvoering standaard voorzien van de werkkostenregeling (WKR). Daarmee is MINOX een van de weinige boekhoudpakketten, die inzicht geeft in de zogenaamde vrije ruimte.

'Op dit moment is er nog veel kritiek op de invoering van de WKR, met name door accountantskantoren', aldus Paul Brouwer, commercieel directeur. 'Het is nog onduidelijk wanneer en hoe deze regeling van start gaat. Toch vinden we het belangrijk dat onze MINOX-gebruikers er nu reeds ervaring mee op kunnen doen”'

De WKR is door de meeste loon- en salarispakketten al geïmplementeerd. Maar slechts een enkel boekhoudpakket biedt een ondersteuning van deze regeling. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van de heer Gerard Bottemanne van Onderzoeksbureau GBNED.

Doelstelling van MINOX is om snel inzicht te krijgen in de zogenaamde vrije ruimte. Daarbij houdt MINOX onder andere rekening met de BTW, die normaal niet wordt meegenomen bij de bepaling van het bedrijfsresultaat, maar nu wel bij het berekenen van de vrije ruimte. De werkkosten kunnen worden toegewezen aan de diverse soorten (bijvoorbeeld binnen forfait, gerichte vrijstellingen en nihil waarderingen). In de rapportage worden de verwachte en de werkelijke loonsom getoond, maar ook -indien gewenst- die van vorig boekjaar.

Door middel van een koppeling met Excel kan op een snelle manier extracomptabel worden berekend wat het effect is om kosten van de ene soort naar de andere toe te wijzen (bijvoorbeeld de cafetariaregeling).

MINOX-gebruikers met een service-abonnement krijgen versie 12 in april 2013 kosteloos via internet aangeboden. Voor ondersteuning kunnen zij altijd een beroep doen op de helpdesk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie