Action learning in managementopleidingen

Action learning in managementopleidingen

Redactie Baaz

Action learning in managementopleidingen: Marcel Schürmann belicht voor Baaz de managementopleidingen, corebusiness van de BSN.

Zakendoen betekent kennis en vaardigheden bezitten die je nodig hebt om op hoog niveau te kunnen werken. Dat is logisch, maar niet iedere ondernemer staat er bij stil. Vaak zorgt de waan van de dag ervoor dat de business wel veel tijd en aandacht vraagt, maar hoe zit het met de waan van morgen? Ben je als ondernemer nog wel bij de tijd – en hoe zit dat met je medewerkers voor als je een wat grotere organisatie runt?

Niveaus

Speciaal daarvoor zijn er handige managementprogramma’s. Bij de BSN zelfs voor nagenoeg alle niveaus. Het Hoger Management Programma kan je – ook als ondernemer – net even dat nieuwe inzicht geven om je zaak vooruit te helpen, maar een MBA-opleiding past wellicht beter. Die stoomt je klaar voor de zware leidinggevende functies. De MBA-opleiding is zeker geen gek idee voor zelfstandigen die min-of-meer in het ondernemersvak zijn gerold en een heel andere achtergrond hebben. Dat is misschien wel het gros van de dienstverleners en daarmee het gros van de eenmansbedrijven. Ben je een ondernemer met personeel, dan kun je de managers in je bedrijf ook zo’n leergang bieden, of natuurlijk certificeren als teammanager of ‘upgraden’ tot het zogenoemde HMP-niveau.

Doen

Een ondernemer ervaart iedere dag de ontwikkelingen in en rondom zijn organisatie.Daarom staat de problematiek van de eigen onderneming centraal in onze managementopleidingen. Daar is een ondernemer het beste mee gediend. Dankzij action learning gaan persoonlijke ontwikkeling en die van de onderneming hand in hand. Door de continue koppeling tussen theorie en praktijk ontwikkelt de ondernemer van meet af aan een scherper oog voor mogelijkheden tot verbetering. Vandaag geleerd, morgen toegepast. Op deze manier leer je flexibel en adequaat op veranderingen en uitdagingen in en buiten de organisatie te acteren. Want het zijn niet de sterkste die overleven. Het zijn degenen met het grootste aanpassingsvermogen die overleven. Als zelfstandige weet je dat durf en risico’s hand-in-hand gaan met je ondernemerschap. Wend het met action learning om tot effectief management en je hele bedrijf, of je nu wel of geen personeel hebt, profiteert ervan. Ook als je van jezelf al vindt dat je goed samenwerkt, kritisch denkvermogen hebt en creatief bent in het vinden van oplossingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie