ACM verlaagt afgiftetarief telecomaanbieders
Aanbieders zijn niet verplicht om de verlaging door te rekenen aan de consument

ACM verlaagt afgiftetarief telecomaanbieders

Redactie Baaz
Mogen telecomaanbieders nu nog hoge tarieven rekenen voor het doorgeven van telefoongesprekken, na 1 september gaan die prijzen drastisch omlaag.

Een telecomaanbieder mag op dit moment 2,4 cent per minuut rekenen voor het doorzetten van een gesprek naar een mobiel nummer, gebeurt dit naar een vaste lijn dan is dat 0,37 cent. Vanaf 1 september 2013 verlaagt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de tarieven naar 1,019 cent per minuut naar mobiel en 0,108 cent per minuut naar een vast nummer.

Monopoli

Het afgiftetarief is de prijs die telecomaanbieders elkaar rekenen voor het doorgeven van telefoongesprekken. Het is een soort vergoeding voor het gebruik van zijn netwerk, legt ACM uit in het persbericht. Omdat aanbieders op dit onderdeel van de beltarieven een monopoliepositie hebben – als beller kun je immers niet bepalen welke aanbieder je telefoontje afwikkelt – stelt ACM de hoogte van het tarief vast. Al tien jaar verlaagt de autoriteit stapsgewijs de tarieven.

Toestemming

Op 31 juli 2013 heeft de Europese Commissie toegestemd met een verdere verlaging die vanaf september van kracht is. Aanbieders zijn overigens niet verplicht om de verlaging door te rekenen aan de consument, maar uit het verleden blijkt dat dit vaak wel gebeurt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie