ABN AMRO en InvoiceSharing komen met touchfree boekhouden

ABN AMRO en InvoiceSharing komen met touchfree boekhouden

Redactie Baaz
ABN AMRO en InvoiceSharing introduceren een totaaloplossing waarmee MKB-bedrijven elk uur van de dag inzicht hebben in hun boekhouding en hun behoefte aan werkkapitaal tijdig kunnen inschatten.

Dit leidt volgens de twee partijen tot een aanzienlijke verlaging van kosten voor ondernemers. De oplossing is ontwikkeld voor MKB-bedrijven met een omzet van 2 tot 20 miljoen euro per jaar. Deze bedrijven kunnen nu de veelal handmatige processen automatiseren zonder extra investeringen, door hun boekhoudpakket aan een online platform te koppelen. Zij sturen inkomende en uitgaande facturen naar hun account op dit platform. 

Boekhoud Robot helpt bij touchfree boekhouden 

Een Boekhoud Robot beoordeelt en controleert de facturen, maakt journaalposten aan en exporteert de facturen naar de boekhouding van de ondernemers. De robot vergelijkt de facturen ook met de historische data van branchegenoten. Dit gebeurt op basis van boekhoudkundige data van de laatste drie jaar. Met deze oplossing is het mogelijk jaarlijks 10 tot 20 keer zo veel facturen te verwerken en kostenbesparingen tot 50 procent te realiseren. 

Vroegtijdig inspelen op toekomstige uitdagingen

'De boekhouding is niet langer het eindpunt van een administratief proces, maar het beginpunt om de bedrijfsvoering van middelgrote en kleine bedrijven te verbeteren. Sinds oktober vorig jaar werken we vanuit Econic samen met ABN AMRO aan deze propositie. Door de samenwerking kunnen we een pilot met 20 bedrijven realiseren en ons systeem nog gebruiksvriendelijker maken voor MKB’ers. Zo willen we op den duur zo veel mogelijk ondernemers helpen hun organisatie slimmer te maken, zodat zij tijdig kunnen inspelen op toekomstige uitdagingen', vertelt Jeroen Volk, CEO van InvoiceSharing. 

De Werkkapitaal Assistent helpt ondernemers daarnaast hun behoefte aan werkkapitaal vroegtijdig in te schatten en tegen lagere kosten te financieren. Als zij hiervan gebruikmaken, geven zij ABN AMRO toestemming gebruik te maken van hun historische gegevens. 

Proactief advies

​'We willen onze toegevoegde waarde voor het MKB vergroten door proactief advies te geven en in hun financieringsbehoefte te voorzien. Dit doen we door al in een vroeg stadium te voorspellen of tekorten zullen optreden. Zo kunnen we MKB’ers helpen hun werkkapitaal te optimaliseren, bijvoorbeeld door de betaling van facturen zorgvuldig te plannen en af te stemmen met leveranciers en klanten. Zij kunnen hierdoor aanzienlijk op kosten besparen, sneller en tegen veel lagere kosten in hun financieringsbehoefte voorzien', zegt Frans Cuppen, General Manager Commercial Clients Zuid van ABN AMRO.

'Bij Econic begeleiden we samen met HighTechXL veelbelovende proposities van zowel medewerkers van de bank als externe bedrijven. Deze acceleratorprojecten leiden binnen negen maanden tot nieuwe producten en diensten voor onze klanten en de markt, zoals de Werkkapitaal Assisten.'  
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie