Aantal faillissementen flink gedaald
Minder bedrijven op de fles gegaan

Aantal faillissementen flink gedaald

Redactie Baaz
Het aantal faillissementen is flink gedaald in oktober. Slechts 773 bedrijven en instellingen gingen failliet. Dat is 35 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit maakte Faillissementsdossier.nl bekend.

Van januari tot en met oktober 2014 daalde het aantal faillissementen met 24 procent tot 8431. In de ICT-bedrijven halveerde het aantal faillissementen in oktober. Vooral minder softwareproducenten gingen bankroet. Ook in de detailhandel legden veel minder bedrijven het loodje; het aantal faillissementen daalde met bijna 40 procent. Met name kleding-, doe-het-zelf- en meubelwinkels deden het een stuk beter.

Herstel in de bouw

De bouw liet in de eerste tien maanden van dit jaar een herstel zien. 902 bedrijven gingen binnen deze sector kopje onder, dat is 37 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name timmerbedrijven, loodgieters, elektriciens, schilders, dakdekkers en andere gespecialiseerde bouwbedrijven gingen minder vaak failliet.

Provinciaal

Het aantal faillissementen daalde ook op provinciaal niveau. In Zeeland was de daling het sterkst. Er werden 131 bedrijven en instellingen failliet verklaard tegenover 223 in de eerste tien maanden van 2013. De meeste bedrijven gingen in Zuid-Holland op de fles. Daar sprak de rechtbank 1568 keer een bankroet uit. Toch was het een daling van 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie