Aantal banen in crypto-industrie neemt explosief toe

Aantal banen in crypto-industrie neemt explosief toe

Redactie Baaz
In 2017 is het aanbod van banen in de cryptocurrency-industrie verviervoudigd. Daarnaast is ook het aantal zoekopdrachten naar banen in deze relatief nieuwe industrie vorig jaar flink gestegen, een logisch gevolg van de recente ontwikkelingen op dit gebied.

Cryptomunten zijn uit de huidige samenleving bijna niet meer weg te denken. Zo zijn de eerste bitcoinmiljonairs al opgestaan, geven mensen hun baan op om aan de slag te gaan als bitcoinhandelaar en ontstaan er steeds meer bedrijven die zich richten op dienstverlening rondom cryptocurrency’s en blockchain.

Vacatures in de crypto-industrie

Dat blijkt uit onderzoek van Indeed. De vacaturesite maakte gebruik van de eigen database en analyseerde het bedrijf het totale groeipercentage van , waarin de term ‘blockchain’ voorkwam. Daarnaast keek men op basis van dezelfde zoekterm naar het totale groeipercentage van zoekopdrachten binnen deze industrie.

Blockchain developers het meest gewild

Van de meest gevraagde functietitels in de crypto-industrie staat ‘blockchain developer’ op nummer 1. Verder staan ook ‘senior consultant payments & blockchain’ en ‘solution architect met blockchain-focus’ hoog in de top 10.

De groei van het aantal banen en de toegenomen hoeveelheid zoekopdrachten in de crypto-industrie impliceren dat steeds meer mensen zich met de industrie bezighouden en zich hierin specialiseren. Daarnaast betekent dit ook dat de kans op een mismatch met deze banen steeds kleiner wordt, oftewel: steeds meer kandidaten sluiten aan op het gezochte profiel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie