Aanhoudende omzetgroei voor Ebury ondanks uitdagende markt

Aanhoudende omzetgroei voor Ebury ondanks uitdagende markt

Redactie Baaz

De financiële markten werden dit jaar flink opgeschud door onder andere de oorlog in Oekraïne. FinTech-dienstverlener Ebury heeft desondanks wereldwijd een forse omzetgroei geboekt (+85%). Dit blijkt uit de jaarcijfers die Ebury op 14 november heeft gepubliceerd over het fiscale jaar 2023, dat voor Ebury werd afgesloten op 30 april.

Financiële groei

Ebury heeft het afgelopen jaar een omzet geboekt van 204 miljoen pond (ruim 233 miljoen euro). Dat is een groei van 85% ten opzichte van het jaar daarvoor. De financiële verbetering is ook te zien in de EBITDA-groei naar een positief saldo van 16 miljoen pond (18,2 miljoen euro). Dit is een toename van 173% tegenover het negatieve bedrag van 22 miljoen pond (25,1 miljoen euro) in 2022. Als belangrijkste reden voor deze positieve verschuiving noemt het bedrijf de operationele invloed op de kosten gekoppeld aan een substantiële omzetgroei.

Ook zijn er enkele innovaties doorgevoerd binnen het bedrijf, die hebben bijgedragen aan de groei. Zo is de API verbeterd zodat data nog eenvoudiger tussen verschillende systemen uitgewisseld kan worden. Tevens is er een nieuw portaal opgezet voor indirecte partners, die daarmee de Ebury-oplossingen eenvoudiger aan te bieden bij hun klanten. Tot slot zijn er meer FX-oplossingen ontwikkeld die helpen om de cashflow van bedrijven te beschermen en die de winst beter kunnen voorspellen.

Beursgang

De klinkende jaarcijfers passen goed bij de ambitie van Ebury om op termijn een beursgang te realiseren. Santander is Ebury’s grootste aandeelhouder met 54% van de totale aandelen van het bedrijf. Met een eventuele beursgang verwacht het bedrijf meer groeikapitaal aan te trekken terwijl de huidige aandeelhouders hun positie behouden.

Juan Lobato, de oprichter en CEO van Ebury, is uitermate tevreden met de resultaten. “De stijgende kosten voor zowel bedrijven als particulieren, geopolitieke instabiliteit en kwetsbaarheden in financiële instellingen gaven ons reden tot zorg, maar we staan sterker dan ooit tevoren. We hebben grote ambities en verkennen een beursgang van het bedrijf op basis van onze sterke financiële en commerciële prestaties om het potentieel van Ebury te maximaliseren”, verklaart hij, terwijl hij terugblikt op het afgelopen jaar en vooruit kijkt naar de toekomst.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie