9 tot 5 mentaliteit achterhaald

9 tot 5 mentaliteit achterhaald

Redactie Baaz

Nederlanders werken steeds vaker over en nemen geregeld werk mee naar huis. Dat blijkt uit een onderzoek van Regus onder ruim 12.000 ondervraagde zakenmensen uit 85 landen.

Uit het onderzoek blijkt dat eenderde van de Nederlandse werknemers tegenwoordig meer dan acht uur per dag werkt. Daarnaast neemt vijftig procent regelmatig werk mee naar huis om er 's avonds nog aan te werken. Verder blijkt dat 29 procent van de werknemers uit Nederland tussen negen en elf uur per dag werkt. Negen procent werkt regelmatig meer dan elf uur per dag.

Als je kijkt naar de verschillende beroepen dan zijn telewerkers wereldwijd de hardste werkers. Van hen gaf veertien aan elf uur per dag te werken, tegenover zes procent van de vaste kantoormedewerkers. Ook nemen zij vaker werk mee naar huis, namelijk 59 procent van hen doet dit in vergelijking met 26 procent van het vaste kantoorpersoneel.

Wanneer je grote bedrijven met kleine bedrijven in Nederland vergelijkt blijkt dat de grote ondernemingen meer werknemers hebben die langer werken. Van de respondenten, die werkzaam zijn bij een groot bedrijf, gaf zeventien procent aan meestal elf uur per dag te werken. Van de werknemers bij kleine bedrijven gaf tien procent aan meer dan elf uur per dag te werken.

'Hoewel ons onderzoek laat zien dat telewerkers en mobiele werknemers in het algemeen meer uren werken, is er een toenemend bewijs dat telewerkers productiever zijn, meer tevreden zijn over hun werk en minder stress ervaren. Deze werknemers zijn uiteraard minder tijd kwijt aan woon-werkverkeer en daardoor komt er meer tijd vrij voor het werk. Bedrijven die ervoor zorgen dat hun werknemers dichter bij huis kunnen werken en hun tijd zelfstandiger kunnen indelen, compenseren de stress van een slecht evenwicht tussen werk en privé, en investeren in productievere, meer toegewijde en gezondere medewerkers', aldus algemeen directeur Regus Nederland Eduard Schaepman.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie