8 Voordelen van een rittenregistratie app

Redactie Baaz
Rijden in een auto van de zaak klinkt erg aantrekkelijk, maar er komt een hoop bij kijken. Je moet namelijk exact bijhouden hoeveel je rijdt, want volgens de regels van de Belastingdienst mag je niet onbeperkt privékilometers maken in een auto van de zaak.

Gelukkig kun je met een rittenregistratie app makkelijk je kilometers bijhouden. Daarnaast biedt een app veel meer voordelen, welke dat zijn lees je in dit artikel.

1. Belastingvoordeel dankzij een sluitende rittenregistratie

Met een complete kilometerregistratie, kun je aantonen bij de Belastingdienst dat je niet meer dan 500 privékilometers per jaar in een zakelijke auto rijdt. Daardoor word je vrijgesteld van bijtelling. Een goede rittenregistratie levert je dus een hoop belastingvoordeel op.

2. Altijd de rittenregistratie bij de hand dankzij een rittenregistratie app

Om jouw rittenadministratie kloppend te houden, moet je ervoor zorgen dat je elke rit registreert. Dankzij een kilometerregistratie app is dat geen probleem. Doordat je de app altijd bij de hand hebt op jouw smartphone, is het een fluitje van een cent om een rit te registreren.

3. Automatisch ritten registreren met een app

Ritten registreren met een rittenregistratie app is heel eenvoudig. Het enige dat jij hoeft te doen is de app starten op het moment dat je vertrekt. Als je bent aangekomen op je eindbestemming stop je de app en vul je in of het gaat om een zakelijke of privé rit. De data wordt daarna door de app automatisch verwerkt in jouw rittenregistratie.

4. Overzicht van gemaakte ritten in één app

Doordat de rittenregistratie app alle informatie automatisch verwerkt, heb je een goed en duidelijk overzicht van de gemaakte kilometers. In de app kun je precies zien waar je wanneer hebt gereden en wat voor type rit het was. Je hebt dus één duidelijk overzicht van jouw kilometerregistratie.

5. Verantwoording van de rittenregistratie

Het komt regelmatig voor dat een opdrachtgever vraagt waar bepaalde kosten vandaan komen. In het geval van reiskosten, kun jij dankzij een sluitende rittenregistratie aantonen hoeveel kilometers je wanneer hebt gemaakt en de reden van de rit. Dit kun je eenvoudig doen door hem de data uit jouw rittenregistratie app te sturen.

6. Duurzaam ondernemen dankzij een rittenadministratie app

Naast de verantwoording richting de Belastingdienst en opdrachtgevers, is een goede kilometerregistratie ook voor jou erg handig. Doordat je inzicht hebt in gemaakte ritten, kun jij jouw toekomstige reizen efficiënt inplannen. Daardoor kun je besparen op brandstof en stimuleer je het duurzaam ondernemen.

7. Altijd een back-up door een rittenregistratie app

Als je gebruik maakt van een kilometer app, hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw administratieve gegevens. Doordat de app online werkt, wordt er constant een back-up gemaakt van alle gegevens in de cloud. Daardoor weet jij zeker dat jouw data altijd beschikbaar blijft.

8. Koppel jouw kilometer app aan de boekhouding

Een rittenregistratie app koppelen aan je boekhoudingsysteem, heeft als voordeel dat je de gegevens slechts één keer hoeft in te vullen. Daardoor bespaar je een hoop tijd en verklein je de kans op fouten.

Ontdek het gemak en stap over op een kilometerregistratie app

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, biedt een rittenregistratie app een hoop voordelen en gemakken. Met een app beschik je over de meest gemakkelijke en efficiënte manier van kilometerregistratie. Door verschillende rittenregistratie apps met elkaar te vergelijken, ontdek je welke app het beste bij jouw onderneming past. Kies voor een rittenregistratie app en profiteer van een hoop gemak en tijdbesparing.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie