7 dingen die leiders moeten weten over falen

7 dingen die leiders moeten weten over falen

Redactie Baaz
Hoewel het maken van fouten heel menselijk is, komt het maar weinig voor dat we er over willen praten. We schamen ons ervoor en het creëert een gevoel van zwakte. Maar is falen eigenlijk wel zo erg? Het is immers dé manier om te leren. Hierbij 7 dingen die je als leider moet weten over falen.

Succesvolle personen geven vaak aan dat juist falen – en wat ze daar dan van leren - de hun succes heeft ingeleid. Het lijkt daarom noodzakelijk om onze visie op falen te veranderen. Inc. deelde 7 redenen waarom we fouten maken. Zo zien we het voortaan niet meer als het einde, maar als een nieuwe kans.

  1. Verander je visie

Het voelt aan alsof jij degene bent die precies weet hoe alles werkt, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Sta open voor nieuwe ideeën. Weet dat er altijd iets nieuws valt te leren, je beter kunt worden en er een manier is om te groeien.

  1. Stilstand in ontwikkeling

Met het gebruiken van je eigen talenten en vaardigheden weet je je door de meeste situaties heen te loodsen. Op sommige momenten kom je er echter achter dat ze jou in de steek laten. Om te blijven groeien is het dan ook noodzakelijk om jezelf voortdurend te ontwikkelen.

  1. Geen duidelijk doel

Het gaat geheid fout wanneer je geen duidelijk doel voor ogen hebt. Zonder een doel  kun je namelijk niet plannen, met alle gevolgen van dien.  Zoals Benjamin Franklin ooit zei: “Als je faalt te plannen, plan je om te falen.”

  1. Negatief denken

Als er iets averechts werkt dan is het negatief denken wel. Het zal ervoor zorgen dat het resultaat sowieso fout uitpakt. Probeer positief in hetgeen waar je mee bezig bent te staan, al lijkt het nog zo moeilijk of misschien wel onmogelijk. Het resultaat zal je verbazen.

  1. Gebrek aan productie

Je toekomst is afhankelijk van wat je vandaag doet en niet morgen. Als er niets gebeurt dan is er geen productie en dus ook geen succes. Ben dus voortdurend aan het werk. Zelfs de kleine beetjes kunnen daarin het verschil voor morgen maken.

  1. Weinig motivatie

Als er een belangrijke taak of verantwoordelijkheid voor jou op de planning staat dan voel je een kick van binnen. Of zijn er toch smoesjes te verzinnen? Als dat zo is dan kamp je met een gebrek aan motivatie.

  1. Gebrek aan vertrouwen

Zonder dat je er zelf vertrouwen  in hebt, is er weinig reden om in groei te geloven. Het wordt zelfs van je gevraagd wanneer je op wat voor manier ook faalt. Wees je ervan bewust dat het hiermee een van de belangrijkste aspecten is voor jou als leider.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie