69 Procent organisaties biedt thuiswerkmogelijkheden

Redactie Baaz
Thuiswerken en mobiele toegang tot applicaties staan hoog op de agenda van Nederlandse organisaties.

Dit komt naar voren uit onderzoek onder 700 organisaties, uitgevoerd door Heliview in opdracht van Citrix Systems, een grote leverancier van software voor onder meer telewerken.

Uit het onderzoek blijkt dat 69% van de respondenten thuiswerkers via internet toegang geeft tot bedrijfsapplicaties. 47% van de organisaties biedt haar medewerkers mobiel toegang tot applicaties, bijvoorbeeld via een PDA of laptop.

Aan de respondenten werd tevens gevraagd naar de hoeveelheid bedrijfsapplicaties die beschikbaar zijn voor thuiswerkers en mobiele werkers. Ruim driekwart (77%) van de organisaties stelt alle applicaties beschikbaar voor thuiswerkers. Van de werknemers die vanaf mobiele apparaten toegang krijgen heeft 60% toegang tot alle bedrijfsapplicaties.

Het onderzoek laat grote verschillen zien tussen de grotere en kleinere organisaties. Zo hebben thuiswerkende medewerkers bij bedrijven met meer dan 200 medewerkers vaker toegang tot applicaties dan werknemers die werken bij een bedrijf met 20 tot 50 werknemers. De percentages liggen respectievelijk op 90% en 65%.

Ook op het gebied van mobiele toegankelijkheid bieden grotere organisaties meer mogelijkheden dan kleinere bedrijven. Van de bedrijven met meer dan 200 werknemers biedt 65% applicaties ook onderweg aan aan zijn medewerkers. Bij bedrijven met een grootte van 20-50 werknemers ligt dit op 40%.

Organisaties in de financile dienstverlening (79%), zakelijke dienstverlening (78%) en overheid (75%) lopen voorop bij het aanbieden van thuiswerkmogelijkheden met toegang tot applicaties.

Zij zijn hier aanzienlijk verder mee dan bedrijven in de transportsector en bouwsector, waar respectievelijk 53% en 56% zijn medewerkers vanuit huis toegang geeft tot applicaties. De zakelijke (59%) en financile (54%) dienstverlening bieden samen met de zorgsector (55%) ook meer mobiele toegang tot applicaties dan andere sectoren. Mobiele toegankelijkheid wordt het minst vaak gefaciliteerd bij bedrijven in de bouw (30%) en in het onderwijs (35%).

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie