5 zaken waar je aan moet denken voor je op zakenreis gaat

5 zaken waar je aan moet denken voor je op zakenreis gaat

Redactie Baaz

In een periode waarin reizen en vakanties niet vanzelfsprekend zijn is er niets fijner om iets moois op de planning te hebben staan. Of dit nu een weekend in de Ardennen is of een fijne zakenreis. Dat maakt voor veel mensen niet meer uit. Eindelijk weer even uit huis na het vele thuiswerken en voornamelijk op zoek naar de zon en bijbehorende ontspanning. Voor je op zakenreis gaat, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. In dit artikel vertellen we je over 5 zaken waar je aan moet denken voor je op zakenreis gaat.

Zorg voor een geldig paspoort

Bij de incheckbalie op het vliegveld kom je erachter dat je paspoort is verlopen. Je zult niet de eerste zijn die dit overkomt. Toch kan dit er voor zorgen dat je hele trip wordt verpest. Je kunt immers het land niet uit. Dit is eenvoudig op te lossen door met jezelf af te spreken om, op een vast moment, de geldigheid van jouw identiteitsbewijs te controleren. Of, laat dit jouw secretaresse doen. Jij bent immers de baas. Vraag ook ruim op tijd een nieuw paspoort aan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer je eenmaal een nieuwe hebt kun je er weer jaren tegenaan.

Hoe ga je naar het vliegveld?

Wanneer je een verre vliegreis maakt is het zaak om op tijd op het vliegveld te geraken. Je kunt natuurlijk met de trein gaan of iemand jou laten brengen. Toch zijn er tegenwoordig zat goedkope andere opties. Zo kun je goed parkeren bij een luchthaven met Parkcare.nl. Via deze dienst betaal je niet te gek veel en is het parkeren van a tot z geregeld. Je zit niemand dwars en kunt volledig je eigen plan volgen. Naast het grootste vliegveld in Nederland genaamd Schiphol zijn er ook gunstige tarieven voor parkeren op de andere Nederlandse luchthavens. Zo kun je in heel Nederland jouw auto veilig en betaalbaar parkeren. 

De reisverzekering

Mensen zijn over het algemeen redelijk laks als het om verzekeringen gaat. Vaak gaat alles toch wel goed en komen we niet voor problemen te staan. Je zal echter de eerste niet zijn, als jij straks op een buitenlands vliegveld staat zonder koffers. Of wanneer bijvoorbeeld jouw telefoon wordt gestolen tijdens een middagje wandelen op de Ramblas in Barcelona. Om deze ongein te voorkomen is het handig gebruik te maken van een reisverzekering. Deze zijn erg betaalbaar en kunnen je een hele hoop ellende schelen. 

Vaak kun je bij jouw zorgverzekering ook een reisverzekering boeken. Dit is allemaal in een uurtje geregeld, waardoor jij zorgeloos op vakantie kunt. Jij wilt toch ook het avontuur aangaan en geen dingen moeten afzeggen, omdat je niet verzekerd bent?

Lokaal vervoer op jouw bestemming

Als jij naar een all-inclusive resort gaat geldt dit onderdeel niet voor jou. De kans is groot dat je dan lekker ontspant aan het zwembad en ’s avonds gebruik maakt van het buffet. Maar hoe lekker, en vooral leuk, is het als je de vrijheid hebt om er zelf op uit te gaan. Daarom kan het heel handig zijn een auto te huren die jou brengt naar de plek die je wilt. Dit is vrij handig om vooraf online in Nederland te boeken. Dit scheelt je een hoop kosten en daarbij is het maar gewoon geregeld. Zo hoef je alleen nog de huurauto op het vliegveld op te halen en ben je klaar om te gaan en staan waar je maar wilt. Ideaal na een lange vergadering!

EHBO-kit

Het klinkt natuurlijk wat pietluttig, maar toch raden we aan het gewoon maar mee te nemen. We hebben het over de EHBO-kit. Je bent in een vreemd land en wilt niet te lang met open wondjes rondlopen. Of je nu je tenen stoot vanuit je teenslippers of met je vinger tussen de deur komt. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je op zakenreis bent en je vrouw of man is niet bij je, is de kans aanwezig dat je aan je lot wordt overgelaten. Stap daarom even over de drempel heen en neem een kleine EHBO-kit mee. Dit kan gemakkelijk de nodige probleempjes voorkomen.

Een nuttige en leuke zakenreis

In dit artikel heb je gelezen over vijf zaken waar je rekening mee moet houden tijdens een zakenreis. Het is raadzaam ze allemaal goed af te wegen voor jij er weer eens lekker op uit mag. Zeker nu het allemaal minder is geworden en je eindelijk weer weg mag is het handig dit meteen maar goed en veilig te doen. Zo kun je goed de business bedrijven en daarnaast genieten van een mooie bestemming. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie