Gemiddelde buitenlandse zakenreis kost 7.706 euro

Redactie Baaz
Nederlandse manager maakt hoge kosten voor zakelijk reizen. Een op de vijf managers pakt wel regelmatig de fiets naar een vergadering.

De Nederlandse manager maakt hoge kosten voor buitenlandse zakenreizen. Gemiddeld vertoeft de Nederlandse manager 1,7 keer per jaar in het buitenland. Het reisbudget dat hij hiervoor beschikbaar heeft bedraagt maar liefst 13.100 euro per jaar. Omgerekend komt dat neer op een budget van 7.706 euro per buitenlandse reis.

Zuiderburen
Dat is een opvallend verschil met Belgische managers. Managers bij onze zuiderburen gaan weliswaar vaker op buitenlandse zakenreis (gemiddeld: 2,6 keer per jaar), maar hebben met een totaal jaarbudget van 6.300 euro aanzienlijk minder te besteden. Een mogelijke verklaring voor dit verschil kan zijn dat Nederlandse managers andere reisbestemmingen hebben dan hun Belgische collega's.

Unified Communications
De opvallende bedragen volgen uit een onderzoek in opdracht van Polycom, leverancier van apparatuur voor video- en audioconferencing. Dit bedrijf ziet 'unified communications' (gebundelde communicatie via onder meer VoIP en videoconferencing) als een belangrijk middel om de reiskosten te drukken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie