5 tips om meer retweets te krijgen

5 tips om meer retweets te krijgen

Redactie Baaz

Eén van de sterke punten van Twitter is de buzz - je kunt snel een grote groep mensen met je boodschap bereiken. Maar wat in een tweet zorgt ervoor dat mensen 'm graag retweeten?

Wat in een tweet zorgt ervoor dat mensen 'm graag retweeten? Dan Zarrella is een expert op dit gebied en hij verzamelt al jaren gegevens over de retweet. Uit zijn onderzoek blijkt dat met name 5 soorten tweets veel retweets opleveren:

  1. Tweets die een link bevatten hebben meer kans om geretweet te worden.
  2. Vragen om een retweet zorgt voor meer retweets. Zelfs hoe je dit vraagt maakt uit. Dan ontdekte dat een "langere" vraag als "Please retweet" effectiever was dan "Please RT". Mijn advies hierbij is: vraag af en toe om geretweet te worden, maar doe dit niet te vaak.
  3. Je krijgt vaker retweets als je minder over jezelf praat, maar meer over anderen.
  4. Tweets met nieuws, een hoog entertainmentgehalte en tips worden vaker geretweet.
  5. Tweets die gaan over Twitter als medium worden vaker geretweet.

Expertstatus

Voor ondernemers zijn punten 1 en 4 de belangrijkste. Door je klanten/volgers te voorzien van nieuws op je vak-/productgebied en tips, al dan niet voorzien van links naar meer informatie, voeg je waarde toe. En je bouwt expertstatus op.

Wil je meer weten over de inzet van social media voor je bedrijf zodat je meer klanten aan je kan binden? Volg één van onze trainingen of laat je persoonlijke coachen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie