5 tips om je bedrijf te laten groeien

5 tips om je bedrijf te laten groeien

Redactie Baaz

Een bedrijf laten groeien is de ambitie van zowat iedere ondernemer. Iedereen is klein begonnen. Maar als het goed is, word je na verloop van tijd steeds wat groter. Alleen is dat groeien verre van eenvoudig. Je hebt te maken met zoveel factoren. Dat is de eigen bedrijfsvoering, compleet met het bepalen van de strategie. Daarnaast is er de concurrentie, die misschien wel verder is met innovatie. En dan zijn er nog ongrijpbare factoren zoals de wereldeconomie en politieke invloeden. Aan dat laatste is weinig te veranderen, maar er zijn wel diverse goede tips waarmee een bedrijf makkelijker kan groeien. In dit artikel krijg je 5 bruikbare tips.

Een interim manager

Ook als je helemaal geen manager nodig hebt, is het een goed idee om een tijdelijke kracht in te huren. Kracht kun je gerust in vetgedrukte letters zien, want interimmers nemen vaak jarenlange ervaring met zich mee. Neem bijvoorbeeld een interim sales manager. Deze persoon kan de sales afdeling een flinke boost geven.

Ze gebruiken daarbij bewezen methodieken die goed doordacht en onderbouwd zijn. Het achter de concurrentie aanlopen is daarmee voorgoed verleden tijd. Een stijging van de sales opbrengsten geeft het hele bedrijf een impuls. En zorgt voor nieuwe mogelijkheden tot investering.

Schakel externe hulp in

Tip nummer twee lijkt op de eerste tip. Het is namelijk altijd goed om externe specialisten om advies te vragen. Dat hoeven heus niet alleen maar managers te zijn. Er zijn veel goede sales en marketing professionals die jouw onderneming verder gaan helpen.

Bedrijven zoals BusinessBuilding assisteren je bij het verbeteren van de commerciële organisatie binnen je bedrijf. Een frisse blik doet soms wonderen, en kan net het laatste zetje naar een bevredigend bedrijfsresultaat zijn.

Vergeet de helikopterview niet

Een van de moeilijkste onderdelen van ondernemen is de helikopterview. Met een beschouwende blik kijken naar hoe de onderneming werkt en hoe het beter zou kunnen. Niet voor niks heb je voor een bepaalde strategie gekozen. Je denkt immers dat dit de beste manier is.

Een goede tip is om de dagelijkse gang van zaken los te laten. Reserveer een aantal uur per week om niet actief in het bedrijf te werken, maar aan het bedrijf. Door jezelf los te koppelen kun je op een andere manier naar het werkproces kijken. De kans is groot dat dit tot andere inzichten gaat leiden.

Blijf trainen

De vergelijking gaat niet helemaal op, maar Lionel Messi blijft ook trainen. Niet zozeer om beter te worden, dat kan in zijn geval haast niet. Je traint om iets te leren. Voor zowel leidinggevenden als werknemers is het goed om trainingen en cursussen te volgen. Dit houdt je scherp en zorgt vaak voor nieuwe motivatie.

Evalueer met het team

Het werk gaat altijd door. En juist daarom is het zo belangrijk om met het team te evalueren. Wat gaat er goed, zijn er frustraties en wat kan beter? Dit is essentieel als je als bedrijf (en als team) wilt blijven groeien.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie