5 tips bij het uitzoeken van een nieuwe auto

5 tips bij het uitzoeken van een nieuwe auto

Redactie Baaz

Wanneer je op het punt staat om een nieuwe auto te kopen komt er veel op je af. Je moet beslissen wat voor merk je wilt, of er extra functies op de auto moeten komen en überhaupt welk model het wordt. Er kan in zo’n keuzeproces veel op je afkomen en daardoor is een goede voorbereiding zeker belangrijk bij het kopen van een nieuwe auto. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips om het kiezen van de juiste auto makkelijker te maken.

Leasen of kopen

Misschien wel de belangrijkste vraag in het keuzeproces. Ga je een auto leasen of kopen? Kopen heeft als nadeel dat de auto gelijk in waarde daalt wanneer je de dealer verlaat, maar het is wel jouw bezit. Leasen is flexibeler, maar uiteraard wordt de auto nooit echt van jou en verlies je daarop geld.

Het juiste merk

Waarschijnlijk rijd jij het liefste direct in de Mercedes A-klasse weg na de aanschaf van je auto, maar het is vooral belangrijk om te kijken of de prijs van de auto het waard is. Als je de auto niet veel gaat gebruiken en de prijs van Mercedes-Benz modellen iets boven je budget zit, is het de prijs dan wel waard? Maak een overzicht van verschillende automerken en zet van ieder merk een aantal favoriete modellen naast elkaar. Wie weet kom je er zo achter dat mooie Toyota occasions ook bij jou passen en dit model net iets fijner is voor de portemonnee.

Laat je adviseren

Praat met verschillende auto-experts over het verschil in auto’s. Doe dit bij voorkeur niet met autohandelaren, omdat zij vaak een dubbele agenda hebben. Maar vind mensen die veel kennis hebben van auto’s om je op weg te helpen.

Onderhandelen

Wanneer je wel op het punt staat om een nieuwe auto te kopen, vergeet dan vooral niet om over de prijs te onderhandelen. Er kan eigenlijk altijd wel iets van de prijs af, of probeer extra’s erbij te krijgen zodat het uiteindelijk ook minder kost.

Koop op basis van aankoopprijs

Een veelvoorkomend iets is dat autodealers potentiële kopers overtuigen door lage maandelijkse betalingen te laten doen. Dit klinkt dan interessant, maar een lage maandelijkse betaling die ontzettend lang doorloopt is uiteindelijk nog steeds niet gewenst. Koop daarom altijd op basis van de aankoopprijs.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie