5 redenen om te kiezen voor ERP in de cloud

5 redenen om te kiezen voor ERP in de cloud

Redactie Baaz
Als je overweegt om een ERP-programma aan te schaffen moet je een belangrijke beslissing nemen: kies je voor een ERP systeem in de cloud of voor een ERP-systeem bij het bedrijf op locatie?

Het is een belangrijk besluit dat van grote invloed kan zijn op de manier hoe een ERP functioneert. In dit blog zetten wij vijf redenen op een rij om voor ERP-software in de cloud te kiezen.

1. Overal toegankelijk

Het grote verschil tussen beide systemen is de locatie waar het ERP draait. Een cloud ERP wordt ook wel een SaaS genoemd en staat voor Software-as-a-Service. In dat geval neem je het ERP-programma af bij de aanbieder en die is verantwoordelijk voor de hosting. Medewerkers werken in de cloud door in te loggen in het systeem. Het voordeel van een ERP in de cloud is dat de software via internet toegankelijk is. Dit betekent dat medewerkers van verschillende vestigingen, zelfs in andere landen, gemakkelijk kunnen samenwerken. Ook als een medewerker bij een klant zit of thuis werkt kan hij inloggen in de cloud ERP. Veel aanbieders van cloud ERP hebben een mobiele applicatie ontwikkeld waardoor alle medewerkers, altijd en overal toegang hebben tot het ERP-systeem.

2. Cloud ERP is goedkoper

Omdat de cloud ERP op de server van de aanbieder draait heb je geen hoge investeringskosten. Bij een ERP bij het bedrijf op locatie investeer je in de hardware en het besturingssysteem. Ook kun je hoge kosten kwijt zijn aan het updaten van het ERP als er geen IT-afdeling aanwezig is binnen het bedrijf. Voordeel van een cloud ERP is dat je een vast bedrag per maand betaalt en geen omkijken hebt naar updates, dat regelt de aanbieder allemaal voor je.

3. Laatste technologie

De aanbieders van ERP in de cloud updaten de software geregeld en zodoende maak je altijd gebruik van de laatste, meest geavanceerde technologie. Het updaten van een ERP-programma op locatie is kostbaar waardoor veel bedrijven op verouderde versies werken. Met een cloud ERP maak je altijd gebruik van de nieuwste versie omdat de aanbieder het systeem voor je bijwerkt.

4. ERP in de cloud speelt in op bedrijfsgrootte

Een organisatie kan groeien of krimpen. Hierdoor verandert ook de informatiebehoefte van een bedrijf. Het is belangrijk dat het ERP-systeem hierop kan inspelen. Maar omdat het aanpassen van een ERP op locatie vaak kostbaar is, gebeurt dit meestal niet. Gevolg daarvan is dat de software niet meer goed aansluit bij de organisatie. Terwijl, zeker in het geval van ERP-software, het van belang is dat deze goed aansluit op je bedrijf. Bij een ERP in de cloud hoef jij je hier geen zorgen om te maken, omdat een ERP-systeem in de cloud gemakkelijk kan worden aangepast.

5. Implementatie gaat sneller

De implementatie van ERP-software op locatie kan soms wel meer dan een jaar duren. Een ERP-pakket in de cloud is meestal binnen vier tot acht maanden geïmplementeerd. Het bedrijf kan veel sneller gebruik maken van het systeem en is minder geld kwijt aan het implementatieproces.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie