4 websites voor Wordpress-sjablonen voor je corporate blog of webshop

4 websites voor Wordpress-sjablonen voor je corporate blog of webshop

Redactie Baaz
Het raamwerk voor een kleine webshop of blog zet je tegenwoordig binnen no-time op. Wordpress is daarvoor het meestgebruikte systeem. Heb je geen tijd of geld voor een goed design aan de voorkant, dan kun je ook toe met de vele sjablonen die voor Wordpress beschikbaar zijn. Hier haal je ze vandaan.

1. Themeforest

Misschien wel de grootste Wordpress-sjablonenwebsite is Themeforest. Het is een soort marktplaats voor Wordpress-ontwerpen waarop designers hun creaties kunnen aanbieden. Je vindt hier vele designs van eenvoudige blogs, tot webshops en zelfs zeer uitgebreide nieuws/magazine-websites. Naast kant-en-klare sjablonen die je zo in Wordpress importeert vind je er ook Photoshop-bestanden van ontwerpen. Wil je toch een designer aanstellen, dan kan die zo alvast aan de slag met een kant-en-klaar basisidee netjes uitgesplitst in lagen. Sjablonen variëren in prijs van 3 tot zo'n 60 dollar, voor Photoshop-ontwerpen betaal je ongeveer 10 dollar. Themeforest biedt momenteel veruit de meeste templates, op dit moment meer dan 13.000 stuks. De kans is dan ook klein dat je hier niets van je gading vindt.

2. FabThemes

Op het Amerikaanse FabThemes vind je alleen gratis Wordpress-ontwerpen. Dat wil niet zeggen dat ze per se van mindere kwaliteit zijn dan sjablonen waar je wel voor betaalt. Van ieder thema is een 'live demo' te bekijken, zodat je direct kan zien of je het ontwerp wat vindt. Ideaal als je snel aan de slag wilt of gewoon eens wat design wilt uitproberen, zonder direct te hoeven investeren.

3. ThemeThumbs

ThemeThumbs is een soort zoekportaal voor Wordpress-sjablonen. Het biedt zelf geen ontwerpen aan, maar zoekt door een enorme hoeveelheid websites die deze aanbiedt. Daarbij kun je uitsorteren op zaken als vertical, prijs en functionaliteit. Momenteel staat de teller op 2099 doorzoekbare thema's, aangeboden door 116 verschillende vendoren.

4. Wordpress zelf

Ook Wordpress zelf biedt op zijn website een keur aan gratis en betaalde templates. De verzameling is groot: momenteel staan 2367 thema's via hun website tot je beschikking. Ook hier kun je een 'live demo' bekijken voordat je tot downloaden overgaat. Een aardige optie is dat je kunt filteren op 'kleur', handig dus als je je website op dat vlak wilt laten aansluiten bij je huisstijl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie