4 tips voor het perfecte visitekaartje

Redactie Baaz
Je hebt een geweldig gesprek gehad en hoopt een goede indruk achtergelaten te hebben. De laatste stap is natuurlijk het overhandigen van je visitekaartje. Dit vraagt natuurlijk om een geweldig, uniek en perfect visitekaartje dat door niemand meer vergeten wordt. Niet alleen moet dat visitekaartje jouw hele persoonlijkheid omvatten, maar ook je onderneming, je doelen, je missie en bijna alles wat je tijdens dit geweldige gesprek beschreven hebt. Dat visitekaartje is stiekem toch best belangrijk. We geven je dan ook graag wat tips voor het perfecte visitekaartje.

1. Laat het professioneel printen

Laten we beginnen met de kwaliteit. Nu kun je naar de goedkope drukker om de hoek gaan, en je visitekaartjes snel en goedkoop laten drukken. Maar specialisten zoals bijvoorbeeld Drukzo hebben hier veel meer ervaring mee, en geeft je ook de mogelijkheid om verschillende papiersoorten, afwerkingen en andere belangrijke aspecten naar eigen wens aan te passen. Naast de mogelijkheid om gratis online te ontwerpen, heeft Drukzo ook gunstige acties en staat het merk bekend om de snelle levering en hoge klanttevredenheid. Zo kun jij jouw visitekaartje helemaal laten drukken op de manier waarop jij dit wilt; en sta je niet met het schaamrood op je wangen wanneer je jouw goedkope printje overhandigt.

2. Laat het professioneel ontwerpen

Hoewel je de lay-out van het visitekaartje zelf natuurlijk in eigen hand kunt houden, is het wel belangrijk om de details professioneel te laten ontwerpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huisstijlkleuren of het logo. Dit soort aspecten zorgen namelijk voor de juiste en vooral een professionele uitstraling.

3. Kies voor het standaard formaat

Hoewel je misschien heel uniek bent met een rond visitekaartje, is dit een stuk minder eenvoudig te bewaren. Het standaard formaat past daarentegen in iedere portemonnee, en is precies wat mensen gewend zijn. Werk je als graphic designer en moet je laten zien dat jij unieke kwaliteiten in huis hebt, dan is het natuurlijk een ander verhaal. Maar houdt wel altijd rekening met het feit dat visitekaartjes van een ander formaat vaak minder makkelijk te bewaren zijn en snel weggegooid kunnen worden. Wil je toch een uniek visitekaartje? Kies dan voor een uitklapbaar visitekaartje.

4. De juiste content

Een visitekaartje is een manier om jezelf ontzettend kort en krachtig te presenteren aan je gesprekspartner; en meer moet het ook niet zijn. Plaats er geen lappen tekst of ellenlange introducties op. Een korte oneliner en je contactgegevens zouden meer dan voldoende moeten zijn. Wil je het helemaal goed aanpakken? Schakel dan de hulp van een freelance copywriter in om die ene oneliner te laten knallen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie