Drie tips om op te vallen met visitekaartjes

Redactie Baaz
Visitekaartjes: ze worden al een flinke tijd gebruikt en nog steeds zijn ze bijzonder populair. Terwijl veel drukwerk wordt vervangen door digitale documenten, is dit bij visitekaartjes niet mogelijk. Visitekaartjes zijn een stuk persoonlijker en door middel van zo een kaartje spoor je iemand pas echt aan om contact met je op te nemen. Visitekaartjes zijn dus perfect om je contactgegevens door te geven. Iedere serieuze ondernemer heeft natuurlijk wel een visitekaartje. Het is wel van groot belang dat het kaartje er ook echt goed uitziet. Het is natuurlijk al helemaal ideaal als je visitekaartje écht opvalt, maar hoe doe je dit nou precies? Hieronder lees je hoe jij dit het beste kunt doen.

Kies voor mooie kleurcombinaties

Mits het past binnen je branche, is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van kleur. Wanneer je kleur gebruikt, zal het visitekaartje direct al een stuk beter opvallen. Het leukste is natuurlijk om verschillende kleuren te gebruiken. Let wel op, je wilt natuurlijk wel dat het kaartje een professioneel uiterlijk blijft behouden. Een foto is goed mogelijk, maar maak het niet te kinderlijk, tenzij dat dit binnen je branche past natuurlijk.

Zorg dat je de doelgroep aanspreekt

Niet elk bedrijf heeft dezelfde doelgroep, daarom zullen de ideale visitekaartjes voor bedrijven in verschillende branches er heel anders uitzien. Wanneer je een uitvaartondernemer bent, dan is teveel kleur natuurlijk een no-go. Het is belangrijk dat je goed bedenkt hoe jij jouw doelgroep nou echt kunt aanspreken. Ouders van jonge kinderen zullen een iets kinderlijker visitekaartje misschien juist wel erg tof vinden. Wanneer je een speelgoedwinkel hebt, is dit bijvoorbeeld wel ideaal. Zolang je visitekaartje aansluit op de doelgroep, zal het kaartje ook daadwerkelijk succes hebben. Dit is dus een zeer belangrijke tip waar je echt iets mee moet doen.

De kwaliteit is zeer belangrijk

Het klinkt natuurlijk als vanzelfsprekend, en dat is het ook, maar toch zien we nog vaak visitekaartjes van lage kwaliteit langskomen. Een dergelijk visitekaartje zal veel minder succes boeken dan een visitekaartje van hoge kwaliteit. Spel- en grammaticafouten zullen er al snel voor zorgen dat je niet serieus genomen wordt. Het ergste zijn misschien nog wel drukfouten. Wanneer de printer strepen heeft achtergelaten of de kleuren er niet mooi uitkomen, dan geeft dit natuurlijk een erg slordig resultaat. Wil je dergelijke problemen graag voorkomen? Kies dan voor een professionele drukkerij, zoals Drukwerkdeal.nl.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie