4 tips voor een betere werkomgeving thuis

4 tips voor een betere werkomgeving thuis

Redactie Baaz
Wanneer je genoodzaakt bent vanuit huis te werken om bepaalde redenen, is het belangrijk dat je werkomgeving thuis om de juiste manier is ingericht. Je wilt natuurlijk zo efficiënt mogelijk te werk gaan en daardoor je tijd zo goed mogelijk gebruiken. Het is natuurlijk een grote omschakeling om vanuit huis te werken, terwijl je gewend was om vanuit kantoor te werken. In dit artikel zullen we 4 tips toelichten die jou zullen helpen bij het creëren van een betere werkomgeving thuis.

Zorg voor een goed opgeruimd bureau thuis

Niets is vervelender dan een werkbureau waar het overzicht ver te vinden is. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, is het belangrijk dat je rust creëert op je bureau. Je wilt niet een uur moeten zoeken naar bepaalde documenten die je vorige week ergens op je bureau hebt gelegd tussen de andere vele documenten. Werk indien nodig met verschillende lades om documenten op te slaan. Probeer overzicht te creëren door alles een vaste plaats te geven op je bureau. Het zelfde geldt voor je smartphones. Heb je een iPhone Xr refurbished als werktoestel? Probeer het een vast plekje te geven op je bureau om zo onrust te voorkomen. Naast een vast plekje voor je refurbished iPhone is het ook belangrijk dat alle andere elektronica op je bureau een vast plekje krijgen.

Zorg voor wat groen in je werkomgeving thuis

Om er voor te zorgen dat je goed te werk kan gaan, is het belangrijk om voor wat groen te zorgen. Je creëert met planten namelijk rust waardoor je veel efficiënter te werk kan gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat je ook veel creatiever en productiever bent, respectievelijk wel 45 en 38 procent. Al met één plant op je thuiskantoor neemt de creativiteit flink toe. Planten zorgen daarnaast ook voor een verbeterde luchtkwaliteit. Ze hebben een werking dat zuiverend is. Planten nemen CO2 in zich op en zetten deze CO2 om naar zuurstof waardoor veel aangenamer wordt en zuiverder.

Zorg voor een goede temperatuur thuis

De meeste mensen vinden dat de ideale temperatuur thuis tussen de 19 en 21 graden ligt. Dit verschilt uiteraard wel per persoon. Zorg voor een juiste balans. Als het te koud is, moet je lichaam harder werken om het warmer te krijgen waardoor je lichaam veel energie moet gebruiken. Daarnaast als het te warm is, wordt je eerder lui en vermoeid. Allebei niet ideaal om productief te werk te kunnen gaan.

Zorg voor een comfortabele stoel

Een ander belangrijk punt is het zorgen voor een comfortabele stoel. Een houten stoel zal er voor zorgen dat je na een halfuur al last krijgt van je rug. Zorg ervoor dat je een stoel kunt krijgen die naast dat die comfortabel is, ook afgesteld kan worden. Vaak nemen we een verkeerde houding aan als we achter ons bureau zitten. Pas hier mee op. Op langere termijn kan dit vervelende gevolgen hebben voor je rug en je houding.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie